Tuga i bol: Na posljednji počinak ispraćeni Senada, Adna i Eman

Radiosarajevo.ba
Tuga i bol: Na posljednji počinak ispraćeni Senada, Adna i Eman
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Na posljednji počinak ispraćeni Senada, Adna i Eman

Na mezarju Vilovac u Tarčinu klanjana je dženaza Senadi Serdarević, njenoj kćerki Adni Divović, te njenom četveromjesečnom sinu Emanu, koji su stradali u saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu M-17 u Zoviku kod Hadžića.

Kiša koja je sipila, te tmurno i oblačno nebo iznad Tarčina nisu spriječili brojne mještane Tarčina i okolnih sela da prisustvuju posljednjem ispraćaju tragično nastradalih.

Od porodice niko ne zna zašto je došlo do nesreće.

Detalji nesreće kod Hadžića: Porodica poginula dok se vraćala iz Doma zdravlja

Adna Serdarević-Divović (31), njen četvoromjesečni sin i njena majka Senada Serdarević (57) vraćali su se iz Doma zdravlja u Hadžićima kada su podletjeli automobilom pod kamion i nastradali, a na mjestu stravične nesreće u mjestu Zovik, nedaleko od Sarajeva, nema tragova kočenja, nezvanično saznaju Nezavisne.


Danas je zbog dženaze tragično stradalim sugrađanima na području općine Hadžići, odlukom općinskog načelnika, proglašen Dan žalosti.

Na zgradi Općine Hadžići, javnim preduzećima i ustanovama čiji je osnivač Općina, zastave su spuštene na pola koplja, na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera, a u ugostiteljskim objektima nema muzike.

Dan žalosti u Hadžićima: Sutra dženaza porodici iz Tarčina

Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je četvrtak, 3. oktobar 2019. godine Danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije tri osobe u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u ponedjeljak 30. septembra 2019. na magistralnom putu M-17, Hadžići-Gradac.


Stravična nesreća u kojoj je stradala ova porodica dogodila se u ponedjeljak u 13.25 sati, kada je Peugeot kojim je upravljala Adna, a sa kojom su u vozilu bili i njena majka i četveromjesečni sin, vraćajući se kući u Tarčin iz Doma zdravlja Hadžići iz neutvrđenih razloga prešla u suprotnu traku.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije