MUP KS: Objavljen identitet i godišta stradalih kod Hadžića

Radiosarajevo.ba
MUP KS: Objavljen identitet i godišta stradalih kod Hadžića
FOTO: Radiosarajevo.ba / Saobraćajna nesreća u Hadžićima

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila u mjestu Zovik kod Hadžića smrtno su stradale tri osobe. 

Nezvanično, riječ je o porodičnoj tragediji koja je potresla cijelu BiH. Naime, poginule su dvije ženske osobe i dijete u vozilu Peugeot koje je udarilo u teretno vozilo Man.  

Kako su naveli iz MUP-a KS, nesreća se dogodila u 13,15 sati, na kolovozu magistralnog puta M-17, Sarajevo-Mostar, u mjestu Gradac, općina Hadžići.

Težak udes kod Hadžića: Čeka se riječ vještaka, naređena i obdukcija

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se jučer dogodila u mjestu Zovik kod Hadžića smrtno su stradale tri osobe. Nezvanično, riječ je o porodičnoj tragediji koja je potresla cijelu BiH. Naime, poginule su dvije ženske osobe i dijete u vozilu Peugeot koje je udarilo u teretno vozilo Man.

Tom prilikom došlo je do sudara putničkog motornog vozila marke “Peugeot” 307, reg. oznaka T36-T-879, kojim je upravljala vozačica A. D. (1998), nastanjena u Hadžićima i teretnog motornog vozila marke “MAN”, reg. oznaka J50-T-431, kojim je upravljao vozač M. M. (1977) iz Visokog.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi na mjestu događaja smrtno su stradali vozačica A. D. i putnici iz vozila “Peugeot”, S. S. (1962) iz Kreševa, nastanjena u Hadžićima i dijete rođeno 2019. godine.

Prve informacije o teškoj saobraćajnoj nesreći kod Sarajeva

Informacije iz MUP-a KS

Smrt navedenih osoba je konstatovana od strane ljekara Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo.

Tijela smrtno stradalih su vozilom KJKP “Pokop” prevezena u prosekturu Bare, gdje će se po naredbi tužioca obaviti obdukcija od strane sudskog vještaka medicinske struke. Uviđaj na licu mjesta su obavili tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci mašinske i saobraćajne struke. Policijski službenici Odjeljenja za saobraćajne istrage nastavljaju rad na dokumentovanju navedene saobraćajne nezgode.

Kako je navela glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo Azra Bavčićčekaju se nalazi vještaka saobraćajne i mašinske struke, te će se nakon toga znati više detalja o uzrocima ove saobraćajne nesreće.

Bavčić je navela kako je naređena i obdukcija tijela stradalih kako bi se znao tačan uzrok smrti.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije