Trokut i zvijezde umjesto ljiljana: Dan kada je Bosna i Hercegovina dobila novu zastavu

/ Komentari (13)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Zagor

Dodik mjesto laznih”konstituentnih naroda” (Bosnjaci, Srbi, Hrvati) koristi nacije nepostojece Jugoslavije (Muslimani, Srbi, Hrvati). Zapravo je veoma blizu istine. Nacije Jugoslavije su u BiH nakalemljene kao “narodi”, jos od AVNOJa, pa preko Dejtona. Nema Jugoslavije, samo su ostale njene nacije kao politicki izvrsioci velikodrzavnih radova. Bosna nije visenacionalna, sastavljena drzavna zajednica, niti ima dijasporu i teritorije susjednih drzava. Nema mira ni prosperitetu na Balkanu dok je politickih trojanaca Srbije i Hrvatske.

Borac sa kauča

Meni je ljepša i moćna zastava bila sa ⚜️ ova mi je onako

Bosnjak

Bosnjacka zastava ostaju ljiljani,ostali su imali priliku ali su je odbili

Veriga

Ovo je IKAR ili VARTA zastava. Svi svojataju Kotromanica, a nekima ameta njegova zastava jer ne lici na zastave Hrvatske i Srbije! Toliko o njima.

Zbor

Žuti trokut simbolizira granice države, tri kuta trokuta simboliziraju tri konstitutivna naroda BiH: Bošnjake, Srbe i Hrvate, a devet zvijezda predstavljaju evropsko okruženje Bosne i Hercegovine.

Vrljika

Treba dokinuti nacije Kraljevine SHS/Ju kao “politicke narode” izvan maticnih drzava. Radi mira i buducnosti! Da su Srbi i Hrvati imali bi vecinske slavenske pretke, ili bi bili iseljenistvo drzava Hrvatske i Srbije. Nemaju nista od toga! Sve je spin i mantra u funkciji velikodrzavnih zlocinackih projekata. Znali bi Bosanski fratri za Hrvate u Bosni krajem XIX vijeka ili bi Ilija Garasanin ( tvorac velikosrbijanskog projekta Nacertanije) znao za Srbe u Bosni! Za njih nije znao ni Benjamin Kalaj 1903! Sem lobista.

Ljiljan:ZLATNI LJILJAN

MOJI SU LJILJANI ZA NJIH SAM SE O BORIO!

Das ist Walter

Ne padam u trans pred kičerajem heraldike i zastava. Ali, treba podsjetiti da je ova VARTA rugobna zastava- zastava poniženja. Nakon nestanka zastave SRBiH, vezane za AVNOJ I ZAVNOBiH, povratak u mitomaniziranu prošlost podario nam je zastavu s ljiljanima ( lijerovima, krinovima). Ali je, tada još, barem (pre)ostala Republika! Srozavanje i poniženje se nastavlja izdajom, prodajom i predajom Republike. I tada nam bacaju u lice ovu obesmišljenu krpetinu poniženja. Komad tkanine bez značenja, lišen teksta i konteksta. Potiskivanje i odricanje od ZAVNOBiH-a bio je početak pada. ZAVNOBiH je- parafraziram riječi Zdravka Grebe- rodni list Bosne i Hercegovine. One koja je oslobođena i preporođena, one koja je u SFRJ vratila i obranila svoju državnost. A ova Varta zastava je cinična negacija svega toga. Podsjetnik da, umjesto veleizdajnički prodane i predane Republike, danas imamo ovu ružnu, dvobojnu krpetinu. Krpetinu nametnutog poraza svih koji shvaćaju značenje gubitka Republike!

Siri se smrad ljiljana

MOJI SU LJILJANI ZA NJIH SAM SE O BORIO! ka Ljiljan:ZLATNI LJILJAN . Hahahahahahahahahahahahahaha bauštela ‘92

Ljeoa je zastava

Z G H U Z I CU OBRISAT

Nije baustela--_SOCIJALA je to TESKA

. Hahahahahahahahahahahahahaha bauštela ‘92 ka Siri se smrad ljiljana

Borio si se pod JORGAN PLANINOM

MOJI SU LJILJANI ZA NJIH SAM SE O BORIO! ka Ljiljan:ZLATNI LJILJAN

Dana

Kakve veze ima zastava Kotromanjića sa vašom zastavom sa ljiljanima??

/ Najnovije