Trojka uputila poziv ZNG-u i nezavisnim zastupnicima: Hoće li izbaciti Stranku za BiH iz vlasti

4
Radiosarajevo.ba
Trojka uputila poziv ZNG-u i nezavisnim zastupnicima: Hoće li izbaciti Stranku za BiH iz vlasti
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Nihad Uk, premijer KS

Stranke Trojke (Narod i Pravda, SDP i Naša stranka) uputili su stranci Za nove generacije (ZNG) i nezavisnim zastupnicima Skupštine Kantona Sarajevo Admeli Hodžić i Redži Lemezanu poziv na sastanak na kojem bi trebali razgovarati o prekompoziciji Vlade Kantona Sarajevo.

Kako je potvrđeno iz stranke Za nove generacije primili su poziv za radni sastanak.

"Pokret 'Za nove generacije' potvrđuje informaciju objavljenu da je zaprimio poziv stranaka Trojke (NIP, SDP, NS) za radni sastanak i razgovor na temu o unaprijeđenju procesa u Skupštini i Vladi Kantona Sarajevo, kao i stabilizaciji političkih prilika.

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Godišnjica prvog poslijeratnog derbija na Grbavici

Predstavnici pokreta “Za nove generacije” potvrđuju prisustvo navedenome sastanku na kojem ćemo prezentirati jasne smjernice i osnovne pretpostavke za potencijalno buduće zajedničko djelovanje u izvršnoj vlasti.

Očekujemo da pokrenuti proces bude kratak i efikasan i da rezultira, kako je i navedeno u pozivu, što skorijom stabilizacijom političkih prilika u Kantonu Sarajevo", rečeno je iz ZNG.

Trojka je predložila da sastanak bude održan 24. jula s početkom u 14 sati. Mjesto održavanja sastanka bi trebalo biti naknadno utvrđeno.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije