Sarajevo / Tri poznata ljekara javila se kao ispomoć u Opću bolnicu

16. 03. 2020. u 12:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 6189

Zlatko Kravić, direktor Opće bolnice „Prim. dr. Abdulah Nakaš“ Sarajevo, nedavno je pozvao penzionisane ljekare infektologe, epidemiologe, neurologe, ginekologe i hirurge, da se jave u bolnicu, ako mogu i žele, kako bi pomogli s obzirom na širenje novog soja koronavirusa, koji izaziva infekciju COVID-19.

Poziv je upućen i svim slobodnim doktorima kao i doktorima koji su na birou.

Ovom pozivu su se odazvali nekadašnji direktor Opće bolnice prim. dr. Bakir Nakaš, infektolog, prim.dr. Dragan Stevanović, internista i donedavni šef Odjeljenja za interne bolesti, ali i prim.dr. Željko Ler, epidemiolog i nekadašnji direktor Zavoda za javno zdravstvo FBiH.

Iz Opće bolnice su podsjetili da bolnički Krizni štab kontinuirano prati higijensko-epidemiološku situaciju i donosi mjere u skladu s uputama Kriznog štaba Ministarstva zdravstva Kantona Sarajevo.

„Ranije su zabranjene posjete pacijentima, a u bolnici su pojačane higijenske i druge mjere te je uvedeno obavezno korištenje zaštitnih maski. Prema naredbi Kriznog štaba, a u cilju prevencije širenja koronavirusa, u Općoj bolnici se obavljaju samo neophodni specijalističko-konsultativni pregledi, po procjeni specijaliste i tima porodične medicine“, navode iz Opće bolnice.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA