Tri dana pred izbore: U Mostaru osvanule zastave tzv. Herceg Bosne

25
I.S.
Tri dana pred izbore: U Mostaru osvanule zastave tzv. Herceg Bosne
Foto: Screenshoot / U Mostaru zastave tzv. Herceg Bosne

Iz Mostara danas, septembra 2022. godine, dolaze tužne scene - postavljaju se zastave tzv. Herceg Bosne i to tri dana prije izbora koji se trebaju održati 2. oktobra.

Vijećnik u Gradskom vijeću grada Mostara Arman Zalihić (SDP BiH) rekao je za Radiosarajevo.ba kako javno preduzeće koje je ovo postavilo nije imalo dozvolu.

"Jasno je da se radi bez bilo kakvog odobrenja, jer bi to trebalo doći na dnevni red Gradskog vijeća Grada Mostara ili da gradonačelnik donese neku odluku. Međutim, nikakva odluka, koliko je meni poznato, nije donesena.

Obavještenje iz ViK-a: Novi kvar na cjevovodu, cijelo sarajevsko naselje bez vode

Obavještenje iz ViK-a: Novi kvar na cjevovodu, cijelo sarajevsko naselje bez vode

Jasno je da to HDZ kao stranka, koristeći resurse državne institucije, postavlja nekoliko dana prije izbora kako bi u Mostaru digli ponovo nove tenzije te kako bi tom nacionalnom propalom politikom došli do političkih poena", naveo je Zalihić.

Đulić nakon rušenja Partizanskog groblja: Ovo je slika kako bi izgledao treći entitet

Đulić nakon rušenja Partizanskog groblja: Ovo je slika kako bi izgledao treći entitet

Kako pojašnjava, poražavajujuće je da su radnici javnog preduzeća 'Parkovi Mostar' postavljali te zastave.

"I sada ja njih pitam ko je dao njima odobrenje, jednom javnom preduzeću Grada Mostara da postavlja zastave na javnoj rasvjeti?", upitao je Zalihić.

Vijećnik Gradskog vijeća Mostar rekao je da se reakcija može očekivati.

"Naš tim u SDP-u će vidjeti da li ima tu elemenata za prijavu zato po što izmjenama Izbornog zakona BiH koje je nametnuo visoki predstavnik se institucije javne ne mogu koristiti u predizbornoj kampanji. Po meni, ovo ima elemenata toga i jasno je da je jedini nalogodavac HDZ", zaključio je Zalihić.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je i JP Parkovi Mostar, ali do trenutka objave teksta nismo dobili odgovor.

Dodajmo i da smo na stranici Grada Mostara pronašli informaciju o 'rekonstrukciji' ove ulice, objavljenu 26. septembra, koja glasi:

"Obavještava se stanovništvo Grada Mostara, da će dana 27.9.2022.g. u utorak početi radovi na rekonstrukciji i dogradnji Dubrovačke ulice od ulaza prema benzinskoj pumpi Energy do kružnog toka. Radovi se obavljaju u skladu sa Ugovorom koji je potpisan između investitora (Grad Mostar) i izvođača („HP INVESTING“ d.o.o. Mostar). Molimo za strpljenje te pozivamo vozače ukoliko su u mogućnosti da koriste obilazne pravce za promet motornih vozila."

Da li će dio mostarske vlasti (HDZ) pokušati opravdati postavljanje zastava kroz rekonstrukciju ulice ostaje da se vidi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (25)

/ Povezano

/ Najnovije