Toplo ljetno jutro u BiH: U Neumu jutros 29 stepeni, šta možemo očekivati do kraja dana?

0
Radiosarajevo.ba
Toplo ljetno jutro u BiH: U Neumu jutros 29 stepeni, šta možemo očekivati do kraja dana?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Šetnja građana sunčanim Sarajevom

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica 9 stepeni, Ivan Sedlo 18, Bihać 20, Sanski Most 21, Gradačac, Livno i Sarajevo 22, Bugojno, Tuzla i Zenica 23, Mostar i Neum 29 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 7 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas se u našoj zemlji očekuje pretežno sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Potpisan ugovor o sanaciji objekata socijalno ugroženih osoba u Starom Gradu

Potpisan ugovor o sanaciji objekata socijalno ugroženih osoba u Starom Gradu

U jutarnjim satima na sjeveru Bosne prolazno povećana naoblaka. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slaba do umjerena bura, u ostatku zemlje slab sjeveroistočni vjetar. Najviša dnevna od 26 do 32, na jugu 38 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

Utorak, 30. juli, sunčano. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne umjerena bura, u ostatku zemlje slab sjeveroistočni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 26, a dnevna od 26 do 32, na jugu 36 stepeni.

Srijeda, 31. juli, sunčano. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 28 do 34, na jugu 38 stepeni.

Četvrtak, 1. august, sunčano. U Hercegovini i na jugozapadu Bosne slab do umjeren jugozapadni vjetara, u ostatku zemlje slab sjeverni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 26, a dnevna od 33 do 39 stepeni, saopštili su iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije