Tokom izgradnje tunela Hranjen pronašli vodu, sad će snabdijevati grad s njom

0
Radiosarajevo.ba
Tokom izgradnje tunela Hranjen pronašli vodu, sad će snabdijevati grad s njom
Foto: Fena / Tunel Hranjen

Premijer Bosansko-podrinjskog kantona Goražde Edin Ćulov posjetio je gradilište tunela "Hranjen" na trasi buduće brze ceste Goražde – Sarajevo, kako bi sa eminentnim stručnjacima, sagledao stanje te mogućnosti iskorištavanja vode sa ovog lokaliteta za potrebe vodosnabdjevanja Goražda, na čemu se već izvjesno vrijeme intezivno radi.

Priča o jakom vodnom potencijalu ovog područja za potrebe vodosnabdijevanja grada pitkom vodom postala je sve izraženija, definisana su nalazišta, a u toku je i izrada idejnog projekta koji će uz neophodnu dokumentaciju definisati i  mogućnosti a na kraju predstavljati i pokazatelj ekonomske opravdanosti.

Najavljene analize, istraživanja i razgovori ponudit će puno više odgovora o kakvom resursu se zapravo radi, potrebama za realizaciju izrade cjevovoda i mogućnostima snabdijevanja Goražda pitkom vodom na ovaj način.

Ovo gradilište u srcu Bosne i Hercegovine parira Koridoru 5C

Ovo gradilište u srcu Bosne i Hercegovine parira Koridoru 5C

Podsjetimo, projekat izgradnje tunela Hranjen počeo je još prije pet godina. Cilj je smanjiti distancu između Sarajeva i Goražda, te se radi kao dio brze ceste koja bi trebala povezivati ova dva grada.

Tunel Hranjen bit će dug 5,5 kilometara.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije