Tokom dana i vrućine i kiša: Evo kakvo će vrijeme biti u narednim danima

Radiosarajevo.ba
Tokom dana i vrućine i kiša: Evo kakvo će vrijeme biti u narednim danima
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u Bosni bilo umjereno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz malu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Sokolac 10 stepeni, Bjelašnica i Ivan Sedlo 13, Bugojno i Sarajevo 14, Drvar, Jajce i Livno 15, Srebrenica, Tuzla i Zenica 16, Grude 17, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg i Zvornik 18, Banja Luka, Bihać, Bijeljina, Gradačac i Prijedor 19, Brčko 20, Mostar 21, Trebinje 24, Neum 25 stepeni. 

Bioprognoza: Nestabilno vrijeme uz povećanu naoblaku izraženiju na zapadu zemlje i mjestimične padavine uzrokuje relativno povoljne biometeorološke prilike. Moguće su slabije poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata. U Hercegovini opšta slika će biti ljepša. 

Danas se u Bosni očekuje umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini sunčano uz umjeren porast oblačnosti tokom dana. Poslije podne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. U Hercegovini padavina na sjeveru i sjeveroistoku. Lokalno je moguće jače grmljavinsko nevrijeme praćeno intenzivnijim padavinama, jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeveroistočni, krajam dana u skretanju na jugozapadni. U Hercegovini umjeren jugozapadni vjetar, a krajem dana u skretanju na sjeverni. Najviša dnevna temperatura od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni. U Sarajevu umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana, postupno povećanje oblačnosti. Poslije podne se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepeni. 

Utorak: U Bosni umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa maglom po kotlinama. U Hercegovini pretežno sučano. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može uvjetovati kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura zraka od 13 do 19, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

Srijeda: U Bosni po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Četvrtak: Sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne ponegdje u centralnim i sjeverozapadnim područjima Bosne moguć je i kratkotrajni lokalnih pljuskova. Jutarnja temperatura od 16 do 22, na jugu do 26, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije