Teška situacija u ovom kantonu: Domovi zdravlja prepuni, haraju prehlada i gripa

0
Radiosarajevo.ba
Teška situacija u ovom kantonu: Domovi zdravlja prepuni, haraju prehlada i gripa
Foto: Screenshot / Dom zdravlja u Bihaću

Ponovno su domovi zdravlja puni pacijenata.

Ljekari nisu iznenađeni, jer kažu sezona je prehlade i gripe. Velike gužve uglavnom stvaraju pacijenti s respiratornim infekcijama. Prema podacima s kojima trenutno raspolaže kantonalni Zavod za javno zdravstvo takvih je 127. Te brojke su sigurno i veće jer pojedini domovi zdravlja u Unsko-sanskom kantonu izvještaje o broju oboljelih ne dostavljaju Zavodu. 

Kašalj, povišena tjelesna temperatura, malaksalost, samo su neki od simptoma zbog kojih sve veći broj građana traži pomoć ljekara.

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

S ove strane Drine| Dragan Banjac: Nečastivi se vratio

Jedna od njih je i Maida Ćehić koja je nakon prebolovane gripe danas došla na redovnu ljekarsku kontrolu. Kako je sama kazala za portal Krajina.ba vjeruje da je gripa uveliko prisutna a što potvrđuje puno građana koji odlaze u zdravstvene ustanove tražeći pomoć.

Ambulante su uistinu pune, a ugrožene grupe su starije osobe, hronični bolesnici, trudnice i djeca. To je potvrdila Melisa Pečenković, specijalista urgentne medicine u Domu zdravlja Bihać, ali smatra kako bi bilo bolje sačekati malo da se simptomi razviju te onda dođu na pregled.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije