Temperature u porastu u cijeloj BiH: Za vikend snijeg, a ovo nas čeka do utorka

0
Radiosarajevo.ba
Temperature u porastu u cijeloj BiH: Za vikend snijeg, a ovo nas čeka do utorka
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica -5; Drvar i Ivan Sedlo -4; Livno i Sanski Most -3; Banja Luka, Bihać, Bugojno, Široki Brijeg i Tuzla -2; Doboj i Stolac -1; Bijeljina 0; Sarajevo 1; Gradačac 2; Trebinje i Zenica 3; Mostar 5; Neum 7°C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. Tokom noći na subotu u nizinama se očekuje kiša, a u višim područjima snijeg. Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9°C, na jugu zemlje do 11°C.

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

Faruk Šehić: The Road to Hell, dio drugi

U Sarajevu oblačno. Najviša dnevna temperatura zraka oko 5°C.

Nedim Sladić prisustvovao nevjerovatnoj sceni: 'Ovo sam samo vidio na filmovima'

Nedim Sladić prisustvovao nevjerovatnoj sceni: 'Ovo sam samo vidio na filmovima'

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike, biće malo ugodnije u odnosu na protekli dan, pretežno zbog djelimično stabilnijeg vremena i blagog zatopljenja. Pri tome bi, izraženija naoblaka, povremeno mogla loše djelovati na raspoloženje većine populacije. Poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima. Sa noćnim satima, usljed padavina, opšta slika će se u cijeloj zemlji pogoršati, te su kod osjetljivih osoba moguće reakcije u vidu reumatskih i bolova na mjestima ozljeda, kao i nesanice.

Objavljena je prognoza do utorka:

U subotu, 14.01.2023., prolazne slabe padavine prije podne. U nizinama se očekuje kiša ili susnježica, a u višim područjima snijeg. U drugoj polovini dana postepeno smanjenje oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4°C, na jugu do 6°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8°C, na jugu do 12°C. 

U nedjelju, 15.01.2023., u Bosni i Hercegovini umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne po kotlinama u Bosni će biti mage. U noći na ponedjeljak jače naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -4 i 2°C, na jugu zemlje do 5°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 10°C, na jugu zemlje do 12°C. 

U ponedjeljak, 16.01.2023., pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 8°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. 

U utorak, 17.01.2023., pretežno oblačno sa kišom, na planinama će padati snijeg. Vjetar južnog smjera sa jakim i olujnim udarima. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 2 i 6°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12°C, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije