Stigao prvi snijeg u 2023. godini: Evo kakvo vrijeme nas čeka za vikend

0
Radiosarajevo.ba
Stigao prvi snijeg u 2023. godini: Evo kakvo vrijeme nas čeka za vikend
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Snijeg u Sarajevu

Jutros je u u Bosni i Herceogovini bilo pretežno oblačno vrijeme sa snijegom u centalnim i istočnim područjima.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -8 stepeni, Ivan Sedlo i Sokolac -1, Bihać, Sanski Most i Sarajevo 1, Bugojno, Livno, Prijedor i Tuzla 2, Drvar 3, Gradačac i Zenica 4, Široki Brijeg i Trebinje 6, Stolac 8, Mostar 9, Neum 10 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 942 milibara, u normali je i sporo opada.

Danas, prije podne u centralnim, istočnim i sjeveroistočnim područjima sa susnježicom ili snijegom. U nizinama može padati i kiša. U ostalim područjima smanjenje oblačnosti. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8, na jugu zemlje do 11 stepeni.

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

Reuf Bajrović tvrdi: Protivno američkim partnerima, "Trojka" izdaje državu BiH!

U Sarajevu oblačno, prije podne sa susnježicom ili slabim snijegom. Temperatura zraka između 0 i 3 stepena.

Objavljena prognoza do 23. januara: Pred nama oluja, bura, kiša, snijeg - evo u kojim dijelovima BiH

Objavljena prognoza do 23. januara: Pred nama oluja, bura, kiša, snijeg - evo u kojim dijelovima BiH

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Ugodnije u odnosu na protekli dan, uz postepenu stabilizaciju vremenskih prilika. Opšta slika će biti nešto lošija u centralnoj i sjeveroistočnoj Bosni, pretežno usljed dužeg zadržavanja naoblake i slabijih padavina u prijepodnevnim satima. Uz djelimično zahlađenje, temperature će biti primjerenije ovom dijelu godine, stoga je poželjno posvetiti više pažnje odijevanju. U Hercegovini sunčanije većim dijelom dana.

Objavljena je prognoza do subote:

Za 12.01.2023 (Četvrtak), Prolazno naoblačenje, prije podne, padavinama u Krajini, dijelu centralne i sjeverne Bosne, uglavnom kiša u nizinama i snijeg u višim područjima. Vjetar slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 7, na jugu zemlje do 10 stepena. 

Za 13.01.2023 (Petak), Prije podne po kotlinama u Bosni magla. U drugom dijelu dana prolazno naoblačenje sa zapada. Vjetar slab promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu zemlje do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9, na jugu zemlje do 11 stepeni. 

Za 14.01.2023 (Subota), Prije podne po kotlinama u Bosni magla. U poslijepodnevnim i večernjim satima se očekuje naoblačenje u cijeloj zemlji. Vjetar slab južnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2, na jugu do 5, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10, na jugu do 12 stepeni, navodi se u prognozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije