BiH i danas očekuje tropski dan, temperature do 39 stepeni

1
Radiosarajevo.ba
BiH i danas očekuje tropski dan, temperature do 39 stepeni
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tropski ponedjeljak u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano. Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 33 i 39°C.

U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 36°C.

BIOPROGNOZA: Tokom jutarnjih sati će biti ugodnije, nakon toga bi, usljed strujanja toplijeg zraka, porasta temperature i sparnog vremena, hronični bolesnici trebali biti oprezniji. Moguće su meteopatske reakcije poput glavobolje, nervoze, malaksalosti, u noći problemi sa snom. Preporučljivo je reducirati boravak na otvorenom, provoditi mjere zaštite od sunca, laganije se odijevati i ne pretjerivati sa aktivnostima.

U srijedu, 23. juna 2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće.

Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 15 i 20, na jugu zemlje do 24 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 39 stepeni.

U četvrtak, 24. juna 2021., u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano i vruće.

Poslije podne su mogući lokalni grmljavinski pljuskovi u centralnim, sjevernim i istočnim područjima Bosne. Vjetar umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21°C, na jugu zemlje do 25°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 34 i 40°C.

U petak, 25. juna 2021., preovladavaće sunčano uz malu do umjerenu oblačnost.

U drugom dijelu dana u Bosni su mogući jači lokalni pljuskovi sa grmljavinom. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 16 i 21, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 33 i 38 stepeni.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije