Pogledajte tropski ponedjeljak u Sarajevu: Evo kako se građani rashlađuju

0
Radiosarajevo.ba
 Pogledajte tropski ponedjeljak u Sarajevu: Evo kako se građani rashlađuju
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Tropski ponedjeljak u Sarajevu

Meteoalarm u BiH svijetli narandžasto, ali je zemlja užarena. Tokom dana rijetki su oni koji se usuđuju prošetati ulicama, što se svakako i ne preporučuje.

Na temperaturi iznad 30 stepeni bh. građani su se rashlađivali na razne načine. Kako je zabilježio objektiv našeg fotoreportera, centar grada vrvio je kao u košnici. Mnogi su spas potražili na poznatoj česmi ispred Begove džamije.

S obzirom na visoke temperature i apel ljekara da se izbjegava šetnja po visokim temperaturama, da se pije mnogo tečnosti, građani Sarajeva su to ispoštovali donekle.

Prvi dan ljeta mnogi su iskoristili u šetnji, ali su sa sobom nosili flašicu vode. Ovo se posebno odnosi na turiste koji žele maksimalno iskoristiti vrijeme u glavnom gradu BiH.

Na poznatoj česmi jedni su se umili, a drugi su pak pozirali s golubovima na Sebilju. Kako atmosfera vlada na ulicama Sarajeva, možete pogledati u galeriji koju je zabilježio naš fotoreporter.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije