Ljeto je... / Pogledajte tropski ponedjeljak u Sarajevu: Evo kako se građani rashlađuju

21. 06. 2021. u 15:20:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 228

Meteoalarm u BiH svijetli narandžasto, ali je zemlja užarena. Tokom dana rijetki su oni koji se usuđuju prošetati ulicama, što se svakako i ne preporučuje.

Na temperaturi iznad 30 stepeni bh. građani su se rashlađivali na razne načine. Kako je zabilježio objektiv našeg fotoreportera, centar grada vrvio je kao u košnici. Mnogi su spas potražili na poznatoj česmi ispred Begove džamije.

S obzirom na visoke temperature i apel ljekara da se izbjegava šetnja po visokim temperaturama, da se pije mnogo tečnosti, građani Sarajeva su to ispoštovali donekle.

Prvi dan ljeta mnogi su iskoristili u šetnji, ali su sa sobom nosili flašicu vode. Ovo se posebno odnosi na turiste koji žele maksimalno iskoristiti vrijeme u glavnom gradu BiH.

Na poznatoj česmi jedni su se umili, a drugi su pak pozirali s golubovima na Sebilju. Kako atmosfera vlada na ulicama Sarajeva, možete pogledati u galeriji koju je zabilježio naš fotoreporter.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA