Temperature i do 24 °C: Sunčano i danas, ali promjena stiže ubrzo...

Radiosarajevo.ba
Temperature i do 24 °C: Sunčano i danas, ali promjena stiže ubrzo...
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Turisti preplavili ulice Sarajeva

U Bosni i Hercegovini jutro je vedro.

Temperature zraka u 07 sati (°C): Sokolac -5; Bjelašnica -3; Bugojno 0; Sanski Most 1; Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Livno, Prijedor, Srebrenica, Tuzla 2; Bijeljina, Doboj 3; Brčko, Sarajevo, Široki Brijeg 4; Zvornik 5; Grude 6; Gradačac 9; Trebinje 12; Neum 13; Mostar 14;

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme. Vjetar slab uglavnom istočni i sjeveroistočni. Dnevne temperature od 17 do 24 °C.

U Sarajevu sunčano. Dnevna temperatura oko 19 °C

U ponedjeljak, sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Krajem dana i u večernjim satima porast naoblake što će u Bosni usloviti kišu u nižim područjima, a u višim snijeg. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 16 do 22 °C.

U utorak, pretežno oblačno vrijeme. U večernjim satima postepeno smanjenje oblačnosti. U jutarnjim satima u nizinama Bosne sa kišom ili susnježicom, a u višim sa snijegom. U ostatku dana slaba kiša ili susnježica u nizinama centralne, istočne i zapadne Bosne, a u višim snijeg. U Hercegovini slaba kiša tokom poslijepodneva. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 5 do 10, a dnevne od 3 do 9, u Hercegovini, Posavini i Krajini od 8 do 13 °C.

U srijedu, u Posavini i Krajini umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a u ostatku zemlje pretežno sunčano. Jutarnje temperature od -4 do 2, na jugu od 1 do 6, a dnevne od 5 do 11, na jugu od 11 do 15 °C.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije