Prognoza za naredne dane: Uživajte u suncu, opet dolazi zahlađenje

Radiosarajevo.ba
Prognoza za naredne dane: Uživajte u suncu, opet dolazi zahlađenje
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Šetnja Ilidžom, samo nedostaje behar

Jutros je u Bosni i Hercegovini sunčano.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Bjelašnica i Sokolac -5; Drvar -3; Bugojno -2; Ivan Sedlo i Sanski Most -1; Banja Luka, Bihać, Doboj, Jajce, Livno, Prijedor i Srebrenica 0; Bijeljina, Tuzla i Zenica 1; Brčko, Sarajevo i Široki Brijeg 2; Zvornik 3; Grude i Stolac 4; Gradačac 5; Trebinje 10; Mostar 11; Neum 12°C. 

Bioprognoza: Opšta slika će se poboljšati u cijeloj zemlji. Nakon svježijeg jutra, izraženije u unutrašnjosti, tokom dana će doći do porasta temperatura uz duže sunčane intervale, što će ugodno djelovati na većinu populacije, a tegobe kod osjetljivih osoba će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti. 

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 13 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C. U Sarajevu sunčano. Najviša dnevna temperatura zraka oko 15°C.

U subotu prije podne se prognozira više oblačnosti u centralnim, istočnom i sjevernom dijelu Bosne. U ostatku zemlje pretežno sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 18°C, na jugu zemlje od 18 do 22°C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Naoblačenje u Bosni tokom noći na ponedjeljak. Vjetar slab sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 1 i 5°C, na jugu zemlje do 9°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 24°C.

U ponedjeljak u Bosni prije podne pretežno oblačno. Rijetko može pasti kratkotrajno malo kiše. Sunčanije u drugoj polovini dana. Novo naoblačenje sa zapada krajem dana i u ranim jutarnjim satima u utorak koje će usloviti kišu. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 12 i 17°C, na jugu zemlje do 22°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Accuweather je također najavio zahlađenje od utorka, kada temperature padaju na sedam stepeni i dolazi nam kiša.

Accuweather - undefined

PrtScr: Accuweather

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije