Temperatura danas do 8 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti za Novu godinu

0
Radiosarajevo.ba
Temperatura danas do 8 stepeni: Pogledajte i kakvo će nam vrijeme biti za Novu godinu
Foto: A.K./Radiosarajevo.ba / Vilsonovo šetalište

Jutros je u našoj zemlji umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Ponegdje na jugu i jugoistoku zemlje je zabilježena kiša u nizinama, a u višim područjima snijeg.

Temperature zraka u 7 sati (°C): Bjelašnica -2; Ivan Sedlo, Sanski Most, Tuzla 0; Bugojno, Gradačac, Sarajevo, Zenica 2; Drvar, Livno 4; Bihać 5; Široki Brijeg 7; Stolac 8; Mostar 9; Neum 10; Atmosferki pritisak u Sarajevu iznosi 951 hPa, za 7 hPa je niži od normalnog i lagano raste.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna za veći dio zemlje. Tokom dana, u Hercegovini je moguća blaga nestabilnost vremenskih prilika, što će kod osjetljivih osoba uzrokovati manje poteškoće, ali sa odmicanjem dana i ovdje će se opšta slika poboljšati. U centralnim dijelovima zemlje poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima u prijepodnevnim satima, obzirom na moguću maglu i povećanu zagađenost zraka. Preporučuje se slojevito odijevanje.

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Ramo Isak razgovarao s čelnikom MUP RS nakon napada na bošnjačke povratnike - evo šta su dogovorili

Sladić objavio prognozu za prvi dan Nove godine: Bijeli pokrivač će osvanuti samo na ovom mjestu

Sladić objavio prognozu za prvi dan Nove godine: Bijeli pokrivač će osvanuti samo na ovom mjestu

Danas se u našoj zemlji očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, uz postepeno razvedravanje. Prije podne podne slabe padavine ponegdje na jugu i jugistoku naše zemlje. U nižim područjima kiša, a u višom susnježica ili snijeg. Vjetar slab promjenljivog smjera. Dnevna temperatura 5 do 11, na jugu do 14 °C. U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme uz djelimično razvedravanje tokom dana. Dnevna temperatura oko 8 °C.

Četvrtak, 29. decembar 2022: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. Ponegdje na jugu i jugozapadu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 15 stepeni. 

Petak, 30. decembar 2022: Umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Po kotlinama i uz riječne tokove sa maglom i niskim oblacima. Ponegdje na jugozapadu može pasti i malo kiše. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 6 do 12, na jugu do 16 stupnjeva. 

Subota, 31. decembar 2022: Malo do umjereno oblačno vrijeme. Jutarnja temperatura od 1 do 5, na jugu do 8, a najviša dnevna od 7 do 13, na jugu do 17 stepeni, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije