Prvo obraćanje Zorana Tegeltije: U mom fokusu bit će ekonomija

Radiosarajevo.ba
Prvo obraćanje Zorana Tegeltije: U mom fokusu bit će ekonomija
Foto: ATV / Zoran Tegeltija

"Ekonomija, ekonomija i samo ekonomija" bit će u fokusu mog djelovanja. 

Kazao je to na konferenciji za medije u Banjoj Luci Zoran Tegeletija koji je na početku kazao da se prvi put obraća u svojstvu predsjedavajućeg Vijeća ministara, iako je, podsjetimo, formalno još kandidat za tu funkciju. 

"Obavješten sam da je u utorak sjednica Komisije za pripremu Vijeća ministara na kojoj ću davati odgovore predstavnika političkih partija. Nije još utvrđen redoslijed za samo potvrđivanje u Zastupničkom domu, ali mogu da kažem da ću biti spreman u prvoj sjednici decembra da se pojavim pred Parlamentom i predstavim svoj program - kazao je Tegeltija, utažavajući nadi da će tada biti  verifikovana odluka Predsjedništva BiH o njegovoj kandidaturi. 

Na pitanje zna li se ko su budući državni ministri, Tegeltija je kazao da predstavnicima Republike Srpske pripadaju resori prometa i komunikacija, za ljudska prava i izbjeglice te vanjske trgovine i ekonomskih odnosa. Kako je kazao, imena ministara su "u opticaju", ali ih nije mogao otkrivati. 

"Operiše se sa velikim brojem imena,  kao i uvijek, jedan broj je tačan, jedan nije, kazao je Tegeltija". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije