Tegeltija se sastao sa Odborom za međunarodni razvoj Parlamenta Velike Britanije

0
Radiosarajevo.ba
Tegeltija se sastao sa Odborom za međunarodni razvoj Parlamenta Velike Britanije
Foto: VMBiH / Sastanak u Sarajevu

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa članovima Odbora za međunarodni razvoj Parlamenta Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH, kao i o ulozi Ujedinjenog Kraljevstva u pružanju podrške reformskim procesima.

Predsjedavajući Tegeltija je ukazao na potrebu međusobnog dijaloga i dogovora političkih predstavnika, te većeg stepena povjerenja kao osnovnog preduslova za otklanjanje aktuelnih problema u radu institucija BiH, naglasivši da "nametnute odluke na štetu samo jednog naroda" ne mogu da doprinesu funkciji bržeg pomirenja, koheziji, partnerstvu i razumijevanju u društvu i među konstitutivnim narodima.

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Ramo Isak posjetio nanu Fatu Orlović: 'Rata u BiH neće biti, možete mirno spavati'

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom istakao opredijeljenost Vijeća ministara za evropski put BiH, uz puno uvažavanje ustavnih nadležnosti svih nivoa vlasti i poštovanje Dejtonskog mirovnog sporazuma.

U delegaciji Odbora za međunarodn razvoj britanskog parlamenta bili su Sara Champion, Tom Tugent, Liam Birn, Niel Coile, Alisha Kerns, Bob Siley, Henry Smith, Rayston Smith, Graham Stringer, te ambasador Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Sjeverne Irske u BiH Matthew Field.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije