Ambasador Field uputio poruku svom kolegi Nelsonu

1
Radiosarajevo.ba
Ambasador Field uputio poruku svom kolegi Nelsonu
Foto: Dž. Kriještorac/Radiosarajevo.ba / Matt Field i Eric Nelson

Ambasador Velike Britanije Matthew Field na svom Instagram profilu zahvalio se ambasadoru SAD Ericu Nelsonu na prijateljstvu i saradnji, ali i zaželio sve najbolje u narednom periodu. 

Poznato je da su odnosi dva ambasadora jako dobri, pa tako nerijetko prisustvuju zajedno na prijemima, večerima, sastancima ali i objavljuju zajedničke poruke upućene bosanskohercegovačkim vlastima. 

"Raditi kao britanski ambasador u Bosni i Hercegovini (BiH) ostaje biti iskustvo koje ispunjava, koje je prepuno izazova i frustracija, kao ni jedno do sada u mojoj profesionalnoj karijeri.

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Danas hitna sjednica Predsjedništva BiH sa samo jednom tačkom dnevnog reda

Izazovi i frustracije su tu zbog stalnih previranja sa kojim se zemlja suočava, destabilizirajućih aktivnosti i ličnih interesa velikog broja lidera, te neuspjeha u poboljšanju kvaliteta života njenih građana.

Trenutna kriza u kojoj član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i Narodna Skupština RS pokušavaju da ponište napredak postignut u zadnjih 26 godina, je opasno odvlačenje pažnje od korupcije. Upotreba govora mržnje i direktno ignorisanje pravnog poretka ove zemlje, izloženi koraci će razoriti sigurnost i prosperitet RS i drugih dijelova BiH, uskraćujući građanima svijetliju budućnost koju zaslužuju", napisao je između ostalog na svom blogu Field. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije