Tegeltija razgovarao sa rezidentnim koordinatorom UN-a za BiH

0
Radiosarajevo.ba
Tegeltija razgovarao sa rezidentnim koordinatorom UN-a za BiH
Vijeće ministara BiH / Ingrid Macdonald i Zoran Tegeltija

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa rezidentnim koordinatorom UN-a za BiH Ingrid Macdonald o budućoj saradnji Bosne i Hercegovine sa Ujedinjenim nacijama.

Predsjedavajući Tegeltija je rekao da izuzetno cijeni dosadašnju ekspertsku i analitičku pomoć i podršku agencija UN-a reformskim procesima u Bosni i Hercegovini.

Istakao je da Bosna i Hercegovina ostaje posvećena jačanju ljudskih prava, demokratije, zaštite životne sredine, položaja mladih, ekonomskom razvoju i povećanju kvaliteta života građana kroz ispunjenje Ciljeva održivog razvoja, definisanih zajedno sa Ujedinjenim nacijama.

Njemački političari srbijanskoj opoziciji: "Bojkot izbora bio bi samo voda na mlin vladajućih"

Njemački političari srbijanskoj opoziciji: "Bojkot izbora bio bi samo voda na mlin vladajućih"

Održan sastanak Macdonald i Tegeltije  - undefined

Tokom susreta razgovarano je i o formiranju Zajedničkog upravnog odbora između UN-a i BiH za provođenje „Okvira saradnje za održivi razvoj između UN-a i BiH u periodu 2021. – 2025. godine“.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o Regionalnom programu UN-a za jačanje uloge mladih u promovisanju međusobnog povjerenja, razumijevanja i konstruktivnog dijaloga u svjetlu usklađenosti sa novim Okvirom saradnje UN-a za održivi razvoj u BiH i podrške mladim ljudima u BiH i regionu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije