Sarajevo / Tegeltija poručio Skaki: Pomoći ćemo da se riješi problem za Jajce kasarnu

02. 06. 2020. u 11:41:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Herecgovine Zoran Tegeltija razgovarao je danas u Sarajevu sa gradonačelnikom ovog grada Abdulahom Skakom.

Na sastanku je razgovarano o trenutnoj zdravstveno-epidemiološkoj i ekonomskoj situaciji u zemlji, te o mogućnostima saradnje svih nivoa vlasti u svjetlu zajedničkog odgovora na izazove koje je pandemija COVID-19 stavila pred sve građane u BiH, saopćeno je iz Vijeća ministara.

Tokom sastanka, gradonačelnik Sarajeva upoznao je Tegeltiju s najznačajnijim infrastrukturnim projektima koji se nalaze u procesu realizacije sa međunarodnim finansijskim organizacijama, kao i o neriješenim imovinskim pitanjima kasarne „Jajce“ koju je Vlada Federacije BiH dala na korištenje gradu.

Predsjedavajući Tegeltija je ovom prilikom naglasio opredijeljenost Vijeća ministara da pomogne u iznalaženju rješenja oko rješavanja imovinskih pitanja kasarne, te da, u skladu sa svojim nadležnostima, podrži svaku aktivnost koja za cilj ima unapređenje odnosa i stvaranje pozitivnog ambijenta za sve građane u BiH.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA