Tegeltija o snimku: Smatram da ga je napravila OSA ili neki njen dio

5
Radiosarajevo.ba
Tegeltija o snimku: Smatram da ga je napravila OSA ili neki njen dio
PrtScr / Milan Tegeltija

Predsjednik Visokog sudskog tužilačko vijeća Milan Tegeltija izjavio je večeras gostujući u Centralnom dnevniku kod Senada Hadžifejzovića, kako je najnoviji snimak o obećanju imenovanja članici VSTV-a montaža i dodao je da nije vjerodostojan.

On je u razgovoru sa Hadžifejzovićem kazao da za ovaj snimak zna već godinu dana i da mu je jedan od svjedoka za ovo direktor Obavještajno-sigurnosne agencije (OSA) Osman Mehmedagić.

"Rekao sam mu da imam saznanja da se vrši nezakonito praćenje mene, snimanje u različitim situacijama, kako bi se pokupile moje rečenice, kako bi se mogle praviti montaže.

Pitao sam ga zna li nešto o tome, na šta je odgovorio da ne zna i da će provjeriti. Nakon dva, tri dana me je nazvao, rekao da je istina, ali da to ne radi on i po njegovoj naredbi, već odmetnuti dijelovi njegove službe, šta god to značilo. Vjerujem da je on častan čovjek i da to neće demantovati, ali nek me demantuje ako lažem.

Odavno se, dakle, pripremaju ti materijali da bi se ja diskreditovao. Dakle, ovo je visokosofisticirana montaža za koju smatram da je napravila OSA ili neki njeni dijelovi i apsolutno ih direktno optužujem jer mi je Mehmedagić lično rekao da se to radi", kazao je Tegeltija i dodao:

"Imam kao dokaz gospodina Mehmedagića, neka kaže da lažem".

Pogledajte cijeli intervju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (5)

/ Povezano

/ Najnovije