Mektić oštro po Tegeltiji: Zlo od čovjeka i "grobar pravosuđa"

0
Radiosarajevo.ba
Mektić oštro po Tegeltiji: Zlo od čovjeka i "grobar pravosuđa"
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Dragan Mektić

Dragan Mektić, nekadašnji ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine oštro je komentirao Milana Tegeltiju, predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH nakon što je jučer objavljen snimak razgovora koji je opet uzdrmao bh. pravosuđe.

Podsjetimo, portal Istraga.ba objavio je snimak razgovora Tegeltije sa Milijanom Buhom, doskorašnjom članicom VSTV-a koja je insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banja Luci.

Mektić je putem Twittera objavio nekoliko komentara kojim je prokomentarisao teške optužbe na račun Tegeltije. 

"Pa šta stvarno još treba da se desi da shvatimo da je ovaj čovjek "grobar" pravosuđa, vladavine prava i cijele države. Njegovo ponašanje ima bolesno-kriminalizovani karakter. Za radi spasa ovog naroda on mora odmah da bude uhapšen", zaključio je Mektić.

Nije se tu zaustavio.

"Tegeltija je implementator udruženog zločinačkog poduhvata (Dodik – Čović)", napisao je, između ostalog, je Mektić. 

"On kad bi ubio čovjeka rekao bi da je sve čisto kao suza. Zlo od čovjeka", istakao je Mektić.

"Dok svi mediji u BiH bruje o novoj aferi Milana Tegeltije, trenutno presjedavajućeg VSTV, na RTRS o tome ni riječi. Zar je moguće da su svi uposlenici toliki ljigavci i beskičmenjaci?", komentirao je Mektić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije