! / Oglasila se Ambasada SAD nakon objavljenog snimka Tegeltije

26. 11. 2020. u 18:17:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 35

"Taktiku ćete prepustiti meni jer se vi u to ne razumijete”, kaže predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća (VSTV) BiH Milan Tegeltija na kraju telefonskog razgovora sa Milijanom Buhom, doskorašnjom članicom VSTV-a koja je insistirala da njena sestra Sanja Čagar bude imenovana za sudiju Osnovnog suda u Banjoj Luci.

Ambasada SAD u BiH reagovala je nakon objavljivanja ovog snimka.

"Integritet i profesionalnost VSTV-a i svih ostalih pravosudnih institucija presudni su. Sve relevantne institucije moraju se ozbiljno pozabaviti i istražiti navode o koruptivnim radnjama u pravosuđu", saopćeno je na Twitter nalogu.

Snimak ovog razgovora na kojem se, uglavnom, čuje Milan Tegeltija dok razgovara na telefon redakciji Istrage dostavile su nepoznate osobe sa područja Banja Luke, a provjerama je utvrđeno da se radi o autentičnom materijalu.

Povremeno se čuje i ženski glas s druge strane telefonske veze, ali je na osnovu konteksta priče potpuno jasno da predsjednik VSTV-a razgovara sa svojom kolegicom iz Vijeća Milijanom Buhom, čija sestra Sanja Čegar radi kao stručni saradnik u Okružnom privrednom sudu u Banja Luci.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

KOMENTARI (1)