Tegeltija, Novalić i Višković danas na sastanku: Nove odluke za prelazak granice?

3
Radiosarajevo.ba
Tegeltija, Novalić i Višković danas na sastanku: Nove odluke za prelazak granice?
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Novalić, Tegeltija i Višković

Za danas je planiran sastanak predsjedavajućeg Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zorana Tegeltije, federalnog premijera Fadila Novalića i premijera RS Radovana Viškovića.

Kako javlja BHRT, jedan od povoda je i zaključak sastanka premijera Novalića s kantonalnim premijerima da se od Vijeća ministara traži hitno pokretanje aktivnosti za nabavku vakcina jer su neki proizvođači kao što je Pfizer jasno rekli da pregovaraju samo s državama.

Međutim, biće govora, između ostalog, i o uvođenju PCR testa za ulazak u BiH. To je potvrdio i predsjedavajući Vijeća ministara.

Govoreći o današnjem sastanku sa premijerima RS i FBiH Radovanom Viškovićem i Fadilom Novalićem, Tegeltija je rekao da će glavna tema biti epidemiološka situacija, te moguće zatvaranje granica, odnosno uvođenje PCR testa za ulazak u BiH.

“Savjet ministara je spreman pripremiti tu odluku, u ovom trenutku taj zahtjev postoji samo iz FBiH. Što se tiče uskršnjih praznika, želimo da pošaljemo poruku da se kafići i restorani zatvore”, rekao je Tegeltija.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije