Tegeltija na sastanku s Várhelyijem: Potreba unutrašnjeg dijaloga bez prijetnji

1
Fena
Tegeltija na sastanku s Várhelyijem: Potreba unutrašnjeg dijaloga bez prijetnji
Foto: Vijeće ministara BiH / Tegeltija s Varhelyijem

Predsjedavajući Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Zoran Tegeltija, ministri finansija i trezora te sigurnosti Vjekoslav Bevanda i Selmo Cikotić, razgovarali su danas u Sarajevu s europskim komesarom za proširenje i susjedstvo Oliverom Várhelyijem o aktuelnoj političkoj i ekonomskoj situaciji u BiH i regionu, kao i procesu europskih integracija.

Tegeltija je zahvalio komesaru na kontinuiranom angažmanu i podršci BiH u procesu integracija u Europsku uniju i njegovom zalaganju za perspektivnu budućnost regije zapadnog Balkana, naglasivši da je stabilan i prosperitetan Balkan u interesu svih.

U tom kontekstu, predsjedavajući Tegeltija je naglasio značaj implementacije Ekonomskog i investicionog plana za zapadni Balkan, s ciljem prevazilaženja ekonomskih izazova uzrokovanih pandemijom koronavirusa i unapređenja kvaliteta života građana.

Egipat o Gazi: Ovo je naš naredni korak, sigurni smo da ćemo ohrabriti i druge zemlje

Egipat o Gazi: Ovo je naš naredni korak, sigurni smo da ćemo ohrabriti i druge zemlje

Tokom sastanka, na kojem je bilo riječi i o aktuelnim političkim izazovima u BiH, predsjedavajući Tegeltija je naglasio potrebu unutrašnjeg dijaloga, bez prijetnji i nametanja rješenja i dosljednog poštovanja Dejtonskog mirovnog sporazuma, saopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije