Obrat: Takista se ne sumnjiči za silovanje, već za spolni odnos s nemoćnom osobom

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Salkan

Opalis djevojku sakom i onesvjestis je pa je onda seksualno iskoristis ali je nisi silovao nego si imao seksulni odnos sa nemocnom osobom.Jesam li ja lud ili ovo nije normalno?

.

Bože, pa je li je natjerao da nešto popije - ili je udario da je izgubila svijest!? Bože sačuvaj!

Melina Sarajkić

Ista je kazna, da se zna, bez obzira na kvalifikaciju djela. Ocito je cilj da se javnost uznemiri. Evo dio iz KZ-a. 1) Ko izvrši spolni odnošaj ili s njim izjednačenu spolnu radnju s drugom osobom iskoristivši njezinu duševnu bolest, duševnu poremećenost, nedovoljnu duševnu razvijenost, neku drugu težu duševnu smetnju, ili kakvo drugo stanje te osobe zbog kojeg ona nije sposobna za otpor, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina. (2) Ko krivično djelo iz stava 1. ovog člana učini prema osobi čije je stanje nesposobnosti za otpor sam izazvao ili je u tome učestvovao, kaznit će se po članu 203. (Silovanje) stav 1. ovog zakona.

Nickname

Kakav pacenik i bolesnik, ako se ispostavi ovo kao istinito kastritirati psihopatu.

Nije trazila

Kakav pacenik i bolesnik, ako se ispostavi ovo kao istinito kastritirati psihopatu. ka Nickname šta se to treba ispostavljati jeli istinito ili ne? Pročitaj ti sebi ovo naglas pa češ skontat da je tip sa curom imao spolni odnos (na koji ona nije pristala)...da li ju je silovao ili iskoristio što ona mozda nije mentalno ok...ili ju je premlatio pa onda situaciju iskoristio...za mene nema nikakve dileme da on nju nije silovao....kakve gluposti i kakve izjave nekakvih idiota o nekakvim ublazavanjima izraza oko zlodjela.....manijaku samo stroga kazna po zakonu...

Hugo

Ama ljudi, hoce li neko objasniti sta se dogodilo, ili da se prestane pisati o ovome? Zvale su taksi da dodje po nekoliko ? njih, i onda je taksist jednu zenu odvezao u Semizovac, a ona je sta? Bila pijana? Branila se? Ili nije? Cutala od Kosevskog brda do Semizovca? Infirmacije koje ni Agata Kristi ne bi znala raspetljati. Ali, covjeka osudiste bez sudjenja. Svasta

AHAHAHA

Idiota treba kastrirati !!!

Obrat: "Takista" ovo ono...

Bice jos jedno preinacenje optuznice u: spolni odnos sa mortus pijanom osobom, sto ne umanjuje zlocin.

/ Najnovije