Tadić održala sastanke s tužiteljima iz sva tri odjela Tužilaštva BiH

Fena
Tadić održala sastanke s tužiteljima iz sva tri odjela Tužilaštva BiH

Vršiteljica dužnosti glavne tužiteljice Tužilaštva BiH Gordana Tadić održala je kolegije sa svim tužiteljima iz sva tri tužiteljska odjela Tužilaštva BiH - Posebnog odjela za ratne zločine, Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju i Odjela III.

Na sastancima s tužiteljima razgovarano je o dosadašnjim aktivnostima Tužilaštva BiH, te o realiziranju planiranih prioriteta u narednom periodu s akcentom na borbi protiv terorizma, organiziranog kriminala, korupcije, kao i procesuiranju predmeta ratnih zločina.

Predstavljeni su planirani i očekivani rezultati do kraja 2017. godine, kao i aktivnosti na koje će biti stavljen akcent u narednoj 2018. godini, naročito u segmentu približavanja europskim integracijama, sudjelovanju u međunarodnim operacijama protiv najsloženijih oblika kriminala, zajedno sa zemljama regiona i EU, kao i borbi protiv oblika kriminala iz nadležnosti Tužilaštva BiH, koji najviše ugrožavaju vladavinu prava i sigurnost građana BiH.

Tužolaštvo BiH početkom naredne godine navršit će 15 godina od osnutka. Ukupno 237 zaposlenika, među kojima je 59 tužitelja, u suradnji s partnerskim policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH i inozemstvu, intenzivno rade na jačanju vladavine prava u Bosni i Hercegovini.

Od osnutka Tužilaštva do danas, podignute su optužnice protiv više od 5.000 osoba, koje se terete za najsloženija kaznena djela, organiziranog kriminala, ratnih zločina, gospodarskog i financijskog kriminala, terorizma i druga kaznena djela iz nadležnosti Tužilaštva BiH, što je značajan doprinos uspostavi vladavine prava i sigurnosti građana u BiH, saopćeno je iz te institucije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije