Mektić i Spasovski: Građani BiH će u Makedoniju uskoro putovati s ličnom kartom

Radiosarajevo.ba
Mektić i Spasovski: Građani BiH će u Makedoniju uskoro putovati s ličnom kartom
Ministar za sigurnost Bosne i Hercegovine Dragan Mektić, zajedno s makedonskim ministrom za unutrašnje poslove Oliverom Spasovskim, najavio je danas u Sarajevu da će građani BiH vrlo skoro u Makedoniju moći putovati samo s ličnim kartama.

Ova dva ministra sastala su se u Sarajevu kako bi razgovarali o bilateralnoj saradnji dviju zemalja, te posebno o zajedničkim sigurnosnim izazovima BiH i Makedonije, u okviru balkanske regije.

"Svi bilateralni sporazumi su potpisani između BiH i Makedonije, a pokazano je da postoji i politička volja za saradnjom. Sada ćemo je spustiti na niži nivo, odnosno na nivo policijskih eksperata koji će zajedno djelovati i pomagati jedni drugima. Razgovarali smo o Balkanskoj ruti, migrantskoj krizi i krijumčarenju gdje imamo zajedničke izazove", kazao je Mektić na konferenciji za medije poslije sastanka.

Dodao je i kako je informirao Spasovskog o problemima u BiH, kazavši kako policijske snage aktivno rade na deradikalizaciji svih subjekata u našoj državi, što govori o sigurnosti i mogućnosti da se otvore granice dviju država za građane.

"Sigurnost je najvažniji segment našeg društva i zato je bitna volja da sarađujemo. nedavno smo potpisali sporazum o priznavanju vozačkih dozvola, a uskoro slijedi i ugovor o nesmetanom prolasku granica samo s ličnim kartama", istaknuo je makedonski ministar Spasovski, govoreći kako je današnji sastanak bio itekako uspješan za obje stane.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije