Svježe jutro i prijatan dan pred nama u cijeloj BiH. Pripremite se za 'pakleni vikend'

4
Radiosarajevo.ba
Svježe jutro i prijatan dan pred nama u cijeloj BiH. Pripremite se za 'pakleni vikend'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Ilustracija / Vrućine u Sarajevu

U Bosni i Hercegovini u petak, 26. jula, bilo sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 8 sati: Bjelašnica 7 stepeni, Ivan Sedlo 13, Bugojno 14, Sarajevo 15, Bihać, Livno i Sanski Most 16, Tuzla 17, Zenica 18, Gradačac 21, Mostar 24, Neum 25 stepeni. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 943 milibara, za 1 milibar je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni i Hercegovini sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab sjeverni i sjeveroistočni. Najviša dnevna temperatura od 25 do 30, na jugu 34 stepena.

Senad Bašić zabrinuo mnoge i otvorio dušu: 'Moje zdravlje je narušeno, dobro je da sam živ'

Senad Bašić zabrinuo mnoge i otvorio dušu: 'Moje zdravlje je narušeno, dobro je da sam živ'

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 28 stepena.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA Biometeorološke prilike biće povoljnije u odnosu na protekli period. Nakon svježije noći, uz mirniji san, prijepodnevni sati će također biti ugodniji. Tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Uz porast temperaturnih vrijednosti u drugom dijelu dana, poželjno je ne pretjerivati sa aktivnostima, te izbjegavati duže boravke na suncu.

Objavljena je prognoza do pred kraj jula:

Za 27. juli 2024 (subota), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 14 do 19, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 33, na jugu 36 stepeni.

Meteorolozi za danas izdali upozorenje, jedno područje posebno na udaru: Stigla i prognoza do subote

Meteorolozi za danas izdali upozorenje, jedno područje posebno na udaru: Stigla i prognoza do subote

Za 28. juli 2024 (nedjelja), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Ponegje na sjeverozapadu moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 22, na jugu do 25, a dnevna od 30 do 36, na jugu do 39 stepeni. 

Za 29. juli 2024 (ponedjeljak), sunčano vrijeme uz malu do umjerenu obalnost. Razvojem oblačnostim, ponegdje u planinskim područjima, moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab, uglavnom, istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura zraka od 16 do 21, na jugu do 23, a dnevna od 26 do 33, na jugu 36 stepeni, navodi se u objavi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (4)

/ Povezano

/ Najnovije