! / Svjedok nesreće u Hrvatskoj opisao kako se prevrnuo autobus s putnicima iz BiH

18. 07. 2020. u 10:27:00 A. S.

Shares: 0

Istina je da smo se prevrnuli, ali nije šest osoba povrijeđeno u prevrtanju autobusa kako su javili mediji u Hrvatskoj, već samo vozač. 

To za Radiosarajevo.ba kaže Fadil Dautović, direktor kompanije Europabus, koji je i sam bio svjedok saobraćajne nesreće u Tušiloviću kod Karlovca, kada je u autobusu slovenskih registracija koji se prevrnuo povrijeđeni putnici iz Bosne i Hercegovine. 

"Samo da kažem da nije riječ o kompaniji Europobus Cazin, kako su mediji u Hrvatskoj i BiH pisali, već je kompanija iz Ljubljane", dodao je Dautović, koji je za naš portal potvrdio da su svi putnici sretno stigli u Cazin. 

Autobus je vozio iz Berlina i Munchena preko Austrije, Slovenije i Hrvatske za Bosnu i Hercegovinu, a svi su putnici državljani BiH.

Saobraćaj nakon nesreće bio u prekidu, već se povremeno odvijao izmjenično jednom prometnom trakom.

Uz pomoć dizalice autobus je ispravljen na točkove. 

Dautović nam je opisao kako se sve dogodilo nakon nesreće. 

Po putnike iz Cazina je došao novi autobus - undefined

Foto: Privatni album: Po putnike iz Cazina je došao novi autobus

"Hitna pomoć je odmah sanirala povrede povrijeđenom vozaču. Nakon sat vozač Haris Nadarević mi se javio i kazao da se dobro sojeća. Ostalih pet putnika nije povrijeđeno, kako su napisali pojedini mediji iz Hrvatske. Dakle, samo vozač i to lakše. Moram pohvaliti i hrvatske policajce i bolničare koji su sjajno reagirali i brzo stigli i pružili nam pomoć nakon šoka. Ipak, nije bilo jednostavno, mnogo su u autbosu spavali", priča nam Dautović, koji nam je sa suprugom Ajkom poslao i nekoliko fotografija.

Do prevrtanja je došlo jutros u 4.43 sati. Uviđaj na mjestu događaja je završen.

"Kako mi je vozač Nadarević rekao prema njemu je u susret išao kamion za čijim je upravljačem vozač sigurno zaspao. Haris je pokušao da se pomakne u stranu, ali pošto nije bilo bankine, autobus je skrenuo u jarak. Tu se našla i bandera, koja je zaustavila autobus i oblažila teže posljedice nesreće. Uglavnom, sve se dobro završilo", kazao je Fadil Dautović za Radiosarajevo.ba, dodajući da su svi putnici bili dobro raspoloženi prije i nakon nesreće.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA