Sven Alkalaj: Imamo pravo tražiti uklanjanje diskriminacije, Dodik ne pripada tim vrijednostima

/ Komentari (8)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Alkalaj

Nastup veleposlanika Bosne i Hercegovine pri UN-u Svena Alkalaja ovoga tjedna na sjednici Vijeća sigurnosti, koji je tamo kao produžena ruka probošnjačkog člana Predsjedništva BiH Željka Komšića oštro napao visokog međunarodnog predstavnika Christiana Schmidta, a time posredno i administracije SAD-a, Ujedinjenog Kraljevstva, EU..., ujedno je bila tragična slika o institucijama države BiH, ali i neviđen diplomatski autogol političkog Sarajeva. Alkalaj je bio samo narator teksta napisanoga u Komšićevu uredu bez trunke konzultacija s druga dva člana Predsjedništva BiH, Šefikom Džaferovićem, a napose Miloradom Dodikom. Čak se pokušalo Alkalaja zaobići tako da u Vijeću sigurnosti UN-a govore drugi predstavnici iz BiH, no to tehnički nije bilo moguće izvesti. Godinama se u BiH veleposlanici ponašaju kao osobni glasnogovornici trojice članova državnog vrha, a službena vanjska politika uopće se ne poštuje, nego se istupa prema naputcima njihovih nacionalnih šefova. Tome je umnogome pridonijela i Bisera Turković, šefica bosanskohercegovačke diplomacije, koja je kao predstavnica vodeće bošnjačke SDA nedavno pisala američkom državnom tajniku Antonyju Blinkenu da svojim autoritetom zaustavi izbornu reformu u BiH iako na to nema nikakvo pravo.

Situacija izmiče kontroli

De nam Svene reci i ti ko su to "probosanski" a ko "antibosanski" političari. Pa da vidim jesam li "antibosanski" nastrojen jel želim ravnopravnost naroda u BiH i BiH u Europskoj uniji, a ne podliježem lažnoj "građanskoj" politici tvojih nalogodavaca.

Alkalni Sejdo

gradŽanin opasnih namjera

Lijepe riječi su ukras

Lijepe riječi su ukras

.:.

***

-

***

Miroslav Krleza citat

*Srbi i Hrvati su jedan te isti komad kravlje balege koji je kotač zaprežnih kola povijesti slučajno prerezao na pola.*

LJILJAN

***

/ Najnovije