BiH / Švedska princeza nije stigla u Sarajevo, otkazan sastanak u Predsjedništvu

05. 11. 2019. u 17:10:00 Fena/Radiosarajevo.ba

Shares:0

Susret članova Predsjedništva Bosne i Hercegovine sa krunskom princezom Victorijom, prestolonasljednicom Švedske i princom Danielom od Švedske koji je najavljen za večeras u Predsjedništvu BiH je otkazan.

Zbog tehničkih problema avion sa princezom Victorijom i princom Danielom nije poletio sa aerodroma u Stockholmu. Samim tim otkazuje se i susret u Predsjedništvu.

"Nadamo se da ce avion biti u Sarajevu tokom noći", naveli su organizatori.

O novom terminu sastanka javnost će biti blagovremeno obaviještena, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Švedska princeza Victorija i princ Daniel u trodnevnoj posjeti BiH

Princeza Victorija prestolonasljednica i princ Daniel od Švedske, kao i zamjenica premijera Vlade i ministrica za okoliš i klimu Isabela Lovin, danas stiže u trodnevnu posjetu Bosni i Hercegovini. Ta posjeta predstavlja jednu od dvije posjete koje princeza prestolonasljednica i princ obavljaju svake godine, navedeno je u saopćenju Ambasade Švedske u BiH koje prenosi BORAM.

Švedska princeza Victorija i princ Daniel, te ministrica za okoliš i klimu Isabelle Lövin od 5. do 7. novembra boravit će u posjeti Bosni i Hercegovini.

Prvog dana posjete bio je najavljen susret sa članovima Predsjedništva BiH, a dan poslije, 6. novembra švedska princeza Victorija i princ Daniel, te ministrica za okoliš i klimu Isabelle Lövin trebali bi u nastavku posjete prvo zasaditi drvo u sarajevskom parku Koševo čime će obilježiti sporazum za izradu Okolišne strategije za Bosnu i Hercegovinu uz podršku Švedske.

Također, iz Švedske ambasade su saopćeni i ostali događaji i susreti tokom posjete, koji bi trebali biti upriličeni.

NEMA KOMENTARA