Sve zdravstvene ustanove vršit će antigen testiranje, PCR samo u određenim uslovima

/ Komentari (3)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

071

Ma slobodno potpuno prestanite sa testiranjem, ionako od komplet zdravstvenog sistema nema nikakve koristi, osim da ubrzate razvoj bolesti, osigurate teži tok, a na Kliničkom i smrt pogrešnim terapijama, zanemarivanjem pacijenata, i priključenjima na neispravne i neadekvatne respiratore. Opet puštate ljude u bolovima i sa visokom temperaturom da hodaju od nemila do nedraga i čekaju u redovima, i maltretirate ih na svaki drugi mogući način. Još uvijek smo treći na svijetu po smrtnosti od Covida, a da se računa prema stvarnom broju stanovnika u BiH (oko 2 miliona), bili bismo ubjedljivo prvi. Da li ima još iko ko misli da je to slučajno?

Dr

Zašto da placamo i privatnike ako već placamo osiguranje drzavi i imamo ustanove i radnu snagu za to? Od svega prave ,,medvjeda" i politiku a posebno mi se nije svidio sinošnji komentar ministra na kantonalnoj trojnoj televiziji.Postali su pravi mahalci.

071

@Dr Moramo da se borimo za normalan, uslužan i profesionalan javni zdravstveni sistem. A privatnom sektoru nije mjesto tamo gdje su u pitanju javni interesi i javno dobro - motivi su u opasnom konfliktu. Toliko su nam usrali društvo i sve njegove segmente da nema pomaka dok se sami građani ne organizuju i ne počnu da vrše ozbiljan pritisak, i više od toga. Izbori je rješavaju ništa, jer su drastično pokradeni (preko 70%), i jer je politička ponuda katastrofalna jer su građani apatični i rješenje vide samo u iseljavanju.

/ Najnovije