Svaka čast: Studenti u Zenici ogranizovali veliku akciju čišćenja smeća

3
Radiosarajevo.ba
Svaka čast: Studenti u Zenici ogranizovali veliku akciju čišćenja smeća
Foto: Facebook / Unija studenata u Zenici uspješno realizovala akciju čišćenja smeća

Grupa studenata, predstavnika Unije studenata Univerziteta u Zenici, uspješno je odradila akciju čišćenja ulica grada Zenice. Akcija je obavljena u nedjelju, 30.04.2023. godine, a imala je za cilj da skrene pažnju javnosti na problem zagađenja i neodgovornog odnosa prema životnoj sredini.

O ovoj akciji Unija studenata Univerziteta u Zenici oglasila se na društvenim mrežama.

Tokom nekoliko sati trajanja akcije, studenti su pokupili velike količine smeća koje su se danima nagomilavale na ulicama i javnim površinama grada. S obzirom na to da su studenti samoinicijativno pokrenuli ovu akciju, bili su iznenađeni i razočarani što su morali toliko truda uložiti kako bi očistili ulice koje bi trebalo da su čiste.

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Samira Hodžić iz Sarajeva je "Nestlé Zdravo! Baka/Nana" za 2024. godinu

Predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici Faris Preljević dao je izjavu nakon završetka akcije u kojoj je naglasio da je ovo velika sramota za grad Zenicu.

"Ova akcija je pokazala da mladi ljudi u našem gradu žele da žive u čistoj i zdravoj okolini. Izašlii smo na ulice iz poštovanja prema sebi i što pazimo na svoje dostojanstvo. Nadamo se da će ovaj naš primjer poslužiti kao motivacija drugima da se uključe u čišćenje grada i da ne dopuštaju da se grad na ovaj način ophodi prema građanima", izjavio je predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici.

Kao što je naglasio predsjednik Unije studenata, čišćenje ulica grada Zenice trebalo bi da bude obaveza grada, a ne studenata.

"Vlasti trebaju da brinu o svojim građanima, a ne da ih ostave da hodaju po smeću", zaključio je predsjednik Unije studenata Univerziteta u Zenici.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije