Sokolović, Ahmetović i Šepić formirali nezavisni klub

A. D.
Sokolović, Ahmetović i Šepić formirali nezavisni klub
Na sjednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Sokolović, Ahmetović i Šepić obavijestili su zastupnike da su formirali nezavisni klub.

Kod utvrđivanju dnevnog reda zabilježena je žučna rasprava između poslanika SDP-a i HDZ-a BiH Denisa Bećirovića i Nikole Lovrinovića.

Bećirović je optužio HDZ da je na neprincipijelan način u Domu naroda pokrenuo inicijativu za izmjenu Izbornog zakona, budući da je, kako je rekao, ranije bila pokrenuta inicijativa Predstavničkog doma prema Vijeću ministara BiH da predloži izmjenu Ustava radi implementacije presude Sejdić - Finci. Reagirao je Lovrinović, kazavši da su neprimjerene optužbe o zloupotrebi Parlamenta BiH.

Bećirović mu nije ostao dužan kazavši da su njegove stranačke kolege "nosioci južnoafričkih vrijednosti iz vremena najcrnjeg apartheida". Lovrinović mu se, potom, zahvalio na "ljubavi".

Poslanik Salko Sokolović potom je obavijestio Dom da je zajedno sa Senadom Šepićem i Sadikom Ahmetovićem i formirao nezavisni klub.

"Već duže vrijeme smo zagovarali reforme unutar SDA, ali očito da u SDA nema kapaciteta za tako nešto", rekao je Sokolović.

Njegovo izlaganje prekinuo je predsjedavajući Doma Šefik Džaferović (SDA), nakon čega je Sokolović tražio 15-minutnu pauzu. Nakon pauze, Sokolović je izjavio da će ova trojica u novom nezavisnom klubu djelovati u skladu sa svojim dosadašnjim principima te je kazao "sada smo trojica, nadam se da će ovaj nezavisni klub biti veći." 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije