Sva nedjela Aleksandra Nikolića: Kako je kod Sarajeva preuzimamo kokain i heroin

0
Radiosarajevo.ba
Sva nedjela Aleksandra Nikolića: Kako je kod Sarajeva preuzimamo kokain i heroin
Foto: Tužilaštvo BiH / Privođenje Aleksandra Nikolića

Nakon ispitivanja, postupajući tužilac Tužilaštva BiH uputio je prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog Nikolić Aleksandra, rođenog 1991. godine u Sarajevu.

Osumnjičeni se nalazi pod istragom tužilaštva, sumnjiči se da se kao član grupe za organizovani kriminal, bavio neovlaštenim prometom opojnih droga sa teritorije zemalja EU na područje BiH, s ciljem sticanja lične lične protivpravne imovinske koristi, kao i da je u dva navrata preuzeo krijumčarenu opojnu drogu 'heroin' u količini od 1,5 kg i 'kokain' u količini od dva kg u mjesecu martu ove godine na području Istočnog Sarajeva.

Mjera pritvora, prema osumnjičenom, predložena je iz razloga opisanih članom 132. stav 1. tačke 6) i c) 3KP-a BiH, odnosno zbog opasnosti da bi osumnjičeni boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze ili vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo počiniti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Majke Srebrenice: Zahvalne smo našim susjedima Hrvatima, hvala vam prijatelji!

Na ročištu koje će biti održamo u Sudu BiH, postupajući tužilac detaljno će obrazložiti prijedlog za određivanje mjere pritvora.

Foto: Tužilaštvo BiH

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije