Sutra važno potpisivanje u Vladi KS: Ministar Bečarević sastaje se sa nekoliko direktora preduzeća

0
Radiosarajevo.ba
Sutra važno potpisivanje u Vladi KS: Ministar Bečarević sastaje se sa nekoliko direktora preduzeća
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Almir Bečarević

U zgradi Vlade Kantona Sarajevo u srijedu, 10. maja bit će upriličeno potpisivanje važnih sporazuma o sufinansiranju zajedničke komunalne potrošnje.

Ministar komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo Almir Bečarević i direktori kantonalnih javnih komunalnih preduzeća 'Sarajevogas', 'Vodovod i kanalizacija', 'Pokop', 'Park', 'Rad', 'Tržnice-pijace', 'Toplane' i 'Bags – Energotehnika' te javnih komunalnih preduzeća 'Komunalac' Hadžići, 'Vodostan' Ilijaš i 'Trnovo' Trnovo u srijedu, 10. maja u 10:00 sati potpisati sporazume o sufinansiranju zajedničke komunalne potrošnje.

Potpisivanje će biti upriličeno u sali 100 u zgradi Kantona Sarajevo (Reisa Džemaludina Čauševića 1).

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Završen štrak u osnovnim školama u Kantonu Sarajevo: Sindikat najavio naredne korake

Vrijednost sporazuma koji će biti potpisani iznosi 20.945.000 KM i za ovaj iznos javna komunalna preduzeća će obaviti poslove za potrebe Vlade KS i resornog ministarstva.

Pored sporazuma o zajedničkoj komunalnoj potrošnji, bit će potpisani i Sporazum za sufinansiranje gasnih priključaka s KJKP 'Sarajevogas' i Sporazum za sufinansiranje uvođenja kalorimetara za korisnike centralnog grijanja s KJKP 'Toplane' Sarajevo.

Nakon potpisivanja sporazuma bit će upriličena press konferencija, na kojoj će novinari biti u prilici direktorima postavljati pitanja iz nadležnosti kantonalnih javnih komunalnih preduzeća.

Cilj konferencije je da javnosti približi rad svih kantonalnih javnih komunalnih preduzeća iz nadležnosti Ministarstva, a sve s ciljem transparentnosti rada, što je prioritet Vlade KS i ministra Bečarevića.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije