Burno u Sarajevu: Vijeće ministara zasjeda nakon otkazane sjednice, ministar Bečarević ima prijedlog

2
A. S.
Burno u Sarajevu: Vijeće ministara zasjeda nakon otkazane sjednice, ministar Bečarević ima prijedlog
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Vijeće ministara BiH

Sjednica  Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, na kojoj bi trebali biti razmatrani materijali koji se odnose na južnu i istočnu plinsku interkonekciju, zakazana je za četvrtak u 11 sati, potvrđeno je za portal Radiosarajevo.ba.

Na dnevnom redu bi trebali biti svi materijali koji su trebali biti razmatrani na sjednici koja je prije otkazana 27. aprila.

Vijeće ministara BiH je na toj sjednici trebalo razmatrati Nacrt zakona o vanjskim poslovima Bosne i Hercegovine.

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Drama u Mostaru: Palicama pretučen novinar i kolumnist

Bilo je predviđeno i razmatranje Nacrta zakona o izmjenama i dopunama Zakona o Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH, kao i Nacrta zakona o sklapanju i izvršavanju međunarodnih ugovora. 

Pred ministrima se trebao naći i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Srbije o izgradnji plinovoda "Nova istočna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Srbije" na pravcu granica Republika Srbija - Bosna i Hercegovina - Bijeljina - Banja Luka - Prijedor - Novi Grad,

kao i Nacrt osnova za vođenje pregovora radi zaključivanja Sporazuma između BiH i Republike Hrvatske o izgradnji plinovoda "Južna interkonekcija Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske" na pravcu Zagvozd (HR) - Posušje (BiH) - Novi Travnik/Travnik s odvojkom za Mostar.

Almir Bečarević
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba: Almir Bečarević

Kako portal Radiosarajevo.ba saznaje, u srijedu je u Vladi KS predviđeno potpisivanje ugovora između Ministarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo i KJKP. Vrijednost je 21 miliona KM.

Kontaktirali smo Almira Bečarevića, ministra komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša Kantona Sarajevo, koji nam je dao svoj komentar.

"Smatram da pristup koji će dovesti do usvajanja državnog zakon o gasu je ispravna i mudra odluka. Nikakvi projekti koji niti papirića nemaju su samo sila koja se pokušava provesti, a pristup koji vodi ka uređenju gasnog sektora je jedini ispravan put.

Dejton je predvidio javne korporacije i vratimo se tome. Vratimo se zakonima koji uređuju tržište, vratimo se projektima koji donose boljitak svim građanima, a posebno u KS koji je, ujedno, najveći konzument prirodnog gasa u BiH", kazao je ministar u Vladi KS Almir Bečarević za portal Radiosarajevo.ba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije