Sutra testiranje 40 uposlenika Gerontološkog centra u Sarajevu

N. Ka.
Sutra testiranje 40 uposlenika Gerontološkog centra u Sarajevu
PrtScr / Gerontološki centar Sarajevo

40 uposlenika, zdravstvenih radnika Gerontološkog centra u Sarajevu bit će testirano sutra, nakon što je potvrđen jedan pozitivan slučaj novog soja koronavirusa kod jedne korisnice, potvrdila je za Radiosarajevo.ba Melisa Alibašić-Hadžić direktorica Centra.

"Mi imamo 116 radnika, mislim da bi trebalo da budu svi testirani, jer smo svi u neposrednom kontaktu. Potrebno je testirati i sve korisnike, jer ipak radimo sa najosjetljivijom kategorijom i potrebno je rizike svesti na minimum. Ne možemo znati ko je s kim bio u kontaktu, jer naše servirke rade, frizerke rade, zdravstveni radnici rade", kazala je Melisa.

Ona ističe da od 10. aprila apeluje na nadležne da svi uposlenici moraju biti testirani.

"Mi smo već u januaru poduzeli mjere, zabranili smo ulazak i izlazak iz ustanove. Svoje ekipe smo sve sveli na minimum, da imamo rezerveni ekipu u slučaju da se pojavi virus u ustanovi. Sve smo mjere poduzeli, napravili posebne ulaze za različite službe. Uradili hodograme gdje se ljudi mogu kretati", poručila je Melisa.

U Gerontološkom centru je pripremljen i izolatoriji prema preporukama dr. Željka Lera, istaknula je Melisa i dodala je da je to jedino što im je nedostajalo.

"Mislim da nismo trebali ni tražiti da se testiraju uposleni, to je već trebalo biti urađeno"; zaključila je ona.

U ovom centru boravi oko 350 korisnika, a u sklopu njega je i prihvatna stanica za prosjake i skitnice u kojima je smješteno devet osoba.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije