Sutra sastanak Izetbegovića i Čovića u Sarajevu

12
Radiosarajevo.ba
Sutra sastanak Izetbegovića i Čovića u Sarajevu
Radiosarajevo.ba / Bakir Izetbegović i Dragan Čović

Lideri Stranke demokratske akcije (SDA) i Hrvatske demokratske zajednice Bosne i Hercegovine (HDZBiH) Bakir Izetbegović i Dragan Čović susrest će se sutra u Sarajevu, potvrđeno je za Radiosarajevo.ba.

Kako je našem portalu kazali u SDA, sastanak će biti održan u Parlamentu Bosne i Hercegovine u 14 sati, a razgovarat će se o aktuelnim temama.

Sastanak dolazi nakon izbora dr. Marija Kordića za gradonačelnika Mostara, što je izazvalo brojne i različite reakcije.

U svjetlu događaja u Mostaru, trebalo bi biti riječi i deblokadi Federacije BiH, odnosno uspostavi federalne vlasti, a pretpostavka je i da će se razgovarati o nabavci vakcina u Bosni i Hercegovini.

Ranije je spominjana mogućnost uspostave nove Federalne vlade u maju ove godine, a svojevrsni "rasplet" u Mostaru stvara pretpostavke za konačan dovršetak implementacije izbornih rezultata iz 2018. godine.

Podsjetimo, Izetbegović i Čović su 5. februara u Mostaru potpisali Zajedničku izjavu o Planu prioriteta za ubrzanje procesa evropskih integracija.

Bakir izetbegović je tom prilikom kazao da će o "izmjenama i dopunama Izbornog zakona s Čovićem će rekao je razgovarati onog trenutka kada se načine pomaci u formiranju Vlade FBiH".

Da li je sazrelo vrijeme za taj korak, to poslije skoro dvije i pol godine od općih izbora, pokazat će sutrašnji susret.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (12)

/ Povezano

/ Najnovije