Vanredna sjednica Skupštine TK-a, moguća smjena premijera Bege Gutića

E. H.
Vanredna sjednica Skupštine TK-a, moguća smjena premijera Bege Gutića
Nakon turbulentnih dešavanja u Stranci demokratske akcije Tuzlanskog Kantona (SDA), te smjene predsjednika Kantonalnog odbora SDA TK-a Mirsada Kukića, uskoro bi moglo doći i do smjene premijera ovog kantona Bege Gutića.

Takve informacije za Radiosarajevo.ba potvrdio je Fuad Hadžimehmedović, šef kluba Saveza za bolju budućnost (SBB) u Skupštini Tuzlanskog kantona, koji je kazao da je za sutra najavljena vanredna sjednica Skupštine TK-a.

"Dobili smo u jutarnjim satima poziv za sjednicu i znamo da postoje spekulacije u vezi sa smjenom premijera Gutića. Ipak, nismo dobili dnevni red te još uvijek nismo sigurni o čemu je riječ. U svakom slučaju, kako smo to govorili i prethodnih dana, mi ćemo slijediti volju većine, jer nam je cilj stabilnost vlasti u TK-u. Naše ponašanje na sutrašnjoj sjednici zavist će od stava koalicionog partnera jer su evidentne turbulencije, te ćemo razgovarati s onim ko donese potpis većine", istaknuo je Hadžimehmedović.

Prema nezvaničnim informacijama, vanredno zasijedanje rezultat je raskola u SDA Tuzlanskog kantona te smjene Mirsada Kukića, što je prethodnih dana izazvalo brojne turbulencije na političkoj sceni ovog kantona.

Navodno, Kukić, koji je dugogodišnji predsjednik KO SDA TK-a ovog puta spreman je uzvratiti udarac strujama koje su protiv njega, rušeći Skupštinu i Vladu TK-a, gdje smatra da ima dovoljnu podršku za izglasavanje nepovjerenja aktuelnom premijeru.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije