Dan žalosti u Hadžićima: U utorak dženaza poginulim djevojkama

Radiosarajevo.ba
Dan žalosti u Hadžićima: U utorak dženaza poginulim djevojkama
Foto: Općina Hadžići / Općina donijela odluku
Načelnik Općine Hadžići Hamdo Ejubović proglasio je 3. juli 2018. godine, danom žalosti na području općine Hadžići, zbog pogibije tri djevojke u saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u petak na autoputu A-1 u Butilama.

Zastave u Općini Hadžići sutra će biti spuštene na pola koplja na zgradi Općine, javnim preduzečima i ustanovama čiji je osnivač Općina.

Dženaza prminuloj Nađi Neradin (17) klanjat će se u utorak, 3. jula 2018. godine u 13 sati ispred džamije u Kahrimanima, a ukop će se obaviti na groblju Kahrimani-Zovik. Dženaza Ajli Ibrici (18) i Lejli Oruč (17) obavit će se isti dan, u utorak, 3. jula 2018. godine u 17 sati na mezarju Vrbanja – Tarčin.

Na Dan žalosti na javnim mjestima zabranjeno je održavanje programa javnog, kulturnog i zabavnog karaktera i neće se puštati muzika u ugostiteljskim objektima.

Podsjećamo, u udesu su poginule tri djevojke, a teško povrijeđen vozač i 18-godišnja saputnica.

Detalje o nesreći možete čitati na ovom linku.

Također, Vlada Kantona Sarajevo izrazila je duboko žaljenje i saosjećanje sa roditeljima djevojaka koje su, nažalost, izgubile život u saobraćajnoj nesreći. Apelirali su na sve vozače da prilagode vožnju uslovima na putu, da se svi učesnici u saobraćaju ponašaju odgovorno i poštuju zakonske propise, te tako zaštite svoj, ali i živote drugih učesnika u saobraćaju. Također, poseban apel upućuju roditeljima i autoškolama da poduzmu sve potrebne mjere opreza.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije