Nagrada odbojkašici i borba protiv ISIL-a: Susreti Crnatka u Turskoj i Kuvajtu

Radiosarajevo.ba
Nagrada odbojkašici i borba protiv ISIL-a: Susreti Crnatka u Turskoj i Kuvajtu
FOTO: Radiosarajevo.ba / Ministar Crndadak sutra na konferenciji

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak će 13. februara 2018. godine, na poziv zamjenika premijera i ministra inostranih poslova Države Kuvajt Sheikh Sabah Khalid Al-Hamad Al-Sabah, učestvovati na Ministarskom sastanku Globalne koalicije za borbu protiv ISIL-a, koji će se održati u Kuvajtu, saopćeno je iz MVP-a.

Planirano je da se ministar Crnadak učesnicima obrati prigodnim govorom na 2. sesiji sastanka.

Očekuje se da će na Ministarskom sastanku u Kuvajtu uzeti učešće veći broj važnih zvanica iz zemalja globalne koalcijie koje su posvećene borbi protiv ISIL-a i terorizma. Izmeđ ostalih, učešće će uzeti i Rex W. Tillerson, državni sekretar Sjedinjenih Američkih Država koji će govorom pozdraviti  učesnike.

 Prije odlaska na Ministarski sastanak u Kuvajtu, ministar Crnadak će u Istanbulu 12. februara 2018. godine uručiti diplomatski pasoš najboljoj odbojkašici Evrope za 2017. godinu, Bilećanki Tijani Bošković, koja nastupa za klub Eczacibaşi VitrA iz Istanbula.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije