Sunčan dan pred nama: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend

Radiosarajevo.ba
Sunčan dan pred nama: Evo kakvo nas vrijeme očekuje za vikend
Foto: A. Kuburović/Radiosarajevo.ba / Sarajevo

Jutros je u sjevernim područjima bilo pretežno oblačno vrijeme. U ostalim djelovima malo do umjereno oblačno i sunčano.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -4, Sokolac -3, Bugojno, Grude i Ivan Sedlo 0, Drvar 1, Bijeljina, Jajce, Srebrenica, Stolac i Zenica 2, Sarajevo i Široki Brijeg 3, Sanski Most 4, Bihać 5, Banja Luka, Doboj, Livno, Prijedor i Tuzla 6, Mostar i Trebinje 7, Neum 9, Gradačac 10 stepeni. 

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjevernim područjima. Vjetar u Bosni slab do umjeren sjeverozapadni, a u Hercegovini umjerena bura. Najviša dnevna od 16 do 22 stepeni.

U Sarajevu sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Najviša dnevna temperatura oko 19 stepeni.

BIOMETEOROLOŠKA PROGNOZA je povoljna. Uz stabilno vrijeme i sunčane periode, većina ljudi će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Preporučljivo je slojevito se odjenuti, kako bi se u toplijim dijelovima dana raskomotili.

Objavljena je i prognoza za naredna tri dana:

19.03.2020 (Četvrtak)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 0 do 6, na jugu od 4 do 9, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21 stepen.

20.03.2020 (Petak)., sunčano vrijeme uz malu do umerenu oblačnost. Jutarnja temperatura od 2 do 8, na jugu od 6 do 10, a najviša dnevna od 17 do 22 stepeni.

21.03.2020 (Subota)., sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Porast oblačnosti u večernjim satima. Jutarnja temperatura od 3 do 9, na jugu od 7 do 11, a najviša dnevna od 17 do 23 stepeni, navodi se u prognozi Federalnoh hidrometeorološkog zavoda. 

Iz Hrvatske sa subote na nedjelju najavljuju zahladnjenje i snijeg. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije