Sunčan dan je pred nama: Objavljena prognoza do utorka

Radiosarajevo.ba
Sunčan dan je pred nama: Objavljena prognoza do utorka
0 / Sarajevo
Jutros je u većem dijelu naše zemlje pretežno vedro. Po kotlinama centralne i istočne Bosne ima magle.

Temperature zraka u 8 sati (°C): Bjelašnica 8; Sokolac 13; Ivan Sedlo 14; Bihać, Bugojno, Jajce, Srebrenica 16; Sanski Most, Sarajevo 17; Banja Luka, Tuzla 18; Doboj, Zvornik 19; Bijeljina, Gradačac, Grude 21; Brčko, Trebinje 22; Mostar 24.

Bioprognoza: Uz povoljne biometeorološke prilike većina stanovništva će biti boljeg raspoloženja, a tegobe kod osjetljivih osoba djelimično će se umanjiti. Tokom jutarnjih sati ugodnije u odnosu na poslije podne. Vrijednosti UV indeksa će biti visoke, stoga je preporučljivo posvetiti pažnju zaštiti od sunca i vrućine u najtoplijem dijelu dana.

Danas će u Bosni i Hercegovini preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni. U Hercegovini u jutarnjim satima slaba bura, a u ostatku dana umjeren jugozapadni vjetar. Dnevne temperature od 24 do 30, na jugu od 29 do 34 °C. U Sarajevu sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Dnevna temperatura oko 28 °C.

U nedjelju u Bosni sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. U Hercegovini pretežno vedro. Poslije podne rijetki i slabi lokalni pljuskovi su mogući ponegdje u centralnim, istočnim i jugozapadnim područjima Bosne. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 27 do 34 °C.

U ponedjeljak veći dio dana pretežno sunčano, uz postepeno naoblačenje poslije podne. Krajem dana i u večernjim satima u Bosni se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 24, a dnevne od 28 do 34 °C.

U utorak 17.07.2018., umjereno do pretežno oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina. Jutarnje temperature od 13 do 19, na jugu od 19 do 23, a dnevne od 23 do 29, na jugu od 28 do 33 °C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije