Sunčan dan je pred nama: Kakvo će vrijeme biti do subote

Radiosarajevo.ba
Sunčan dan je pred nama: Kakvo će vrijeme biti do subote
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Jesen u Sarajevu

Jutros je u Bosni i Hercegovini mala do umjerena oblačnost. Dosta magle ima u Krajini i cijelom sjeveru Bosne, te po kotlinama u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C): Sokolac 3; Bjelašnica 4; Bijeljina 5; Bugojno i Srebrenica 6; Brčko, Gradačac, Ivan Sedlo, Jajce, Tuzla i Zvornik 7; Doboj, Sanski Most, Sarajevo i Zenica 8; Livno 9; Bihać i Prijedor 10; Banja Luka, Široki Brijeg i Stolac 11; Trebinje 12; Mostar 13; Neum 16°C. Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949hPa, za 5hPa je veći od normalnog i ne mijenja se.

Bioprognoza: Biometeorološka prognoza je povoljna. Tegobe kod hroničnih bolesnika i meteoropata neće biti suviše izražene. Pojava magle u prijepodnevnim satima, u Bosni, kod osjetljivih osoba može uzrokovati manje probleme, stoga je preporučljivo biti oprezniji u ovom dijelu dana. Nakon toga, u cijeloj zemlji će biti ugodnije. 

Danas u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 20°C. U Sarajevu pretežno sunčano vrijeme. Najviša dnevna temperatura zraka oko 17°C.

U srijedu  u Bosni i Hercegovini postepeno povećanje oblačnosti sa juga. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. U poslijepodnevnim satima slaba kiša je moguća u Hercegovini i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 5 i 10°C, na jugu zemlje do 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 20°C.

U četvrtak  u Bosni i Hercegovini mala do umjerena naoblaka. Prijepodne u Bosni će biti dosta magle. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 5 i 10°C, na jugu do 12°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 18°C.

U petak  većinom umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama prije podne će biti dosta magle. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 14 i 19°C.

U subotu  većinom mala do umjerena naoblaka. U Bosni po kotlinama prije podne će biti magle. Vjetar slab južnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 4 i 8°C, na jugu zemlje do 11°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 13 i 19°C, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Povezano

/ Najnovije