Suljagić reagirao na posjetu ratnog zločinca BiH

6
Radiosarajevo.ba
Suljagić reagirao na posjetu ratnog zločinca BiH
Foto: Dž.K./Radiosarajevo / Emir Suljagić

Ratni zločinac Dragan Vasiljković sinoć je u Banjoj Luci otvorio kancelariju "Fondacija Kapetan Dragan".

"Primarni cilj naše Fondacije je pomoć zaboravljenim, utamničenim srpskim herojima koji su po kazamatima širom svijeta samo zato što su branili srpske interese, noseći srpsku uniformu i boreći se pod srpskom zastavom. Mislimo da je to zločin nad tim ljudima i tu smo da se borimo za njih. Kancelarija je otvorena, ja se nadam da će Banjalučani podržati naš rad i smatram da Srbi koji ne poštuju svoje heroje u zarobljeništvu sigurno ne zaslužuju poštovanje. Vjerujem da će svi Srbi stati iza ovog projekta i pomoći da ti naši heroji ugledaju slobodu", poručio je ratni zločinac Vasiljković, pišu Vijesti.ba.

Među "herojima" o kojima govori je i Zvezdan Jovanović, ubica premijera Srbije Zorana Đinđića. Fondacija naime vidi nacionalnu kampanju u Srbiji te prikuplja potpise peticije za predsjedničko pomilovanje Jovanovića.

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Lijepa vijest: Na KCUS-u uspješno urađene tri transplantacije bubrega

Emir Suljagić, direktor Memorijalnog centra Srebrenica na svom Twitter profilu komentirao je posjetu zločinca. 

"Ovaj je doslovno organizovao lov na ljude u Zvorniku - i to je dio sudskog zapisnika u Haagu - a nijedno naše tužilaštvo nema ni optužnicu, kamoli potjernicu za njim", napisao je Suljagić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (6)

/ Povezano

/ Najnovije