Suljagić: Naoružavanje Srbije skupim sistemima je prijetnja BiH

/ Komentari (15)

Povratak na članak
Objavite komentar kao gost ili se prijavite.

NAPOMENA: Komentari su isključivo lični stavovi autora. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i pisanja komentara koji podstiču na mržnju. Strogo zabranjen bilo kakav govor mržnje na portalu radiosarajevo.ba, zbog kojeg možete biti krivično procesuirani. Radiosarajevo.ba ima pravo i obavezu da na zahtjev zvaničnih organa dostavi podatke o korisniku čiji komentari sadrže govor mržnje, kao i da korisniku trajno blokira pristup. Obaviještavamo vas da svaki čitatelj dobrovoljno pristupa čitanju i kreiranju komentara i prihvata mogućnost da neki komentari mogu sadržavati narativ koji je u suprotnosti sa vjerskim, nacionalnim, moralnim i drugim načelima. Radiosarajevo.ba ima pravo da obriše sporne ili prijavljene komentare bez najave i objašnjenja. Radiosarajevo.ba koristi automatski sistem prepoznavanja i uklanjanja govora mržnje i drugih neprimjerenih sadržaja u komentarima.

Genocidasi

Ma narode Božiji oni u srbiji nemaju da jedu kunem vam se znam dobro a kupovati će skupo naoružanje.Da vam pojasnim.Posto je Amerika zaprijetila Kini da ne smije prodavati oružje rusima onda da bi zavarali trag oni rusima prodaju preko Srbije

Za Emira Suljagića

Ispravka netočnog navoda Bosanski Srbi nisu pravoslavci jer Bosna nema autohtonu pravoslavnu crkvu kao na primjer Crna Gora. Bosanski Srbi su svetosavci, pripadnici terorističke sekte nazvane po osnivacu Savi koji je prvi u svijetu koristio terorizam kao ideju u sirenju svog političkog djelovanja. Savo je insistirao na sirenju svetosavlja "OGNJEM I MAČEM" i tako potiskivao ostale pravoslavne crkve na Balkanu. Bosanski srbi kao i srbijanci ne slijede pravoslavni vjeronauk nego svetosavski i to se vidi i iz njihove ratoborne politike u zadnjih 300 godina. Imaju "slavu" kao originalnu izmišljotinu koje nema u pravoslavlju i koja je tipična za svetosavlje. Mnoge terorističke ideologije svoju inspiraciju za djelovanje nalaze u svetosavlju a ISIL je to i zvanično potvrdio jer se pozivaju na svetosavlje kada kažu da će svoju verziju Islama širiti ognjem i mačem. Zato bi gramatički i politički bilo puno ispravnije i za Bosnu bolje kada bi se bosanski srbi nazivali pravim imenom Svetosavci. Jer doci ce vrijeme kada ce Svetosavlje u svim državama osim u Srbiji biti proglašeno terorističkom organizacijom! Živi bili pa vidjeli!

⚜️⚜️⚜️⚔️⚜️⚜️⚜️

Zašto ovoga gospodina *** niko ne postavi na neku funkciju od značaja za državu!?

Bosanac

U pravu si al nemaju oni srca i *** dzaba im oruzje kad su ***

Bosanski Srbi i Hrvati su politicki ali ne i povijesni narodi

Niti su bosanski srbi iz Srbije niti su bosanski hrvati iz Hrvatske. Nisu im dijaspora. Nisu im ni nacija. Nisu ni njihov povijesni narod. Oni su nacije Kraljevine SHS, formirane kriterijima vjeroispovijesti (i istog maternjeg jezika s-h-s) na cijelom njenom prostoru. Raspadom YU postali su POLITICKI NARODI okupljeni oko politicke projekata tipa Srpski svet ili velika Srbija. Nisu povijesni narodi kako se zele prikazati. Kad u XIX vijeku nije bilo Srba u BiH, bilo ih je u Srbiji. Ne mogu se prikazati jednim narodom. Nastajali su u razlicitim vremenima, u razlicitim drzavama i kulturama, nemaju identican genetski kod. Nisu isti povijesni narod. Postoje samo kao POLITICKI PROJEKTI u razlicitim drzavama. Zato postoje BiH Srbi kao i Srbijanci. BH Hrvati nisu narod Hrvatske.

@Za Emira Suljagića

U BiH do Kraljevine SHS nije bilo SPC. Bile su grckopravoslavne crkve. Godine 1920. srbijanska pravoslavna crkva kupuje grckopravoslavne crkve na zapBalkanu od Carigradske vaseljenske patrijasije za 1,5 milon franaka u zlatu i pravi SPC. Namece crkvena pravila i mijenja bogosluzenje. Nije se moglo biti Srbin izvan te crkve. Tad je nestala i CG pravoslavna crkva. Toliko o srbima izvan Srbije.

Kad

Se dijaspora bavi historijom, povjesti, istorijom i onda ovako sere

Ok

Nije bih 24 posto bosnjakistana, ovaj sto mlati zene bi to trebao znati

Lol

Kad o Srbima i Hrvatima priča nacija holiday inn 93....

UN

Jel' ovo onaj lik sto mu je babo poginuo daleko od Srebrenice, a on ga sahranio u Potocarima i povecao broj nastradalih u tzv genociu za jedan?

Nikolica s prikolicom

Prijetnja Hrvatskoj? Odakle ti to? Evo se Kolinda priprema za šeficu NATO-a. Ne ona, već nju pripremaju. Nisu nju tek tako prozvalim "Kraljicom Balkana". :))

Bosanac

U BiH do Kraljevine SHS nije bilo SPC. Bile su grckopravoslavne crkve. Godine 1920. srbijanska pravoslavna crkva kupuje grckopravoslavne crkve na zapBalkanu od Carigradske vaseljenske patrijasije za 1,5 milon franaka u zlatu i pravi SPC. Namece crkvena pravila i mijenja bogosluzenje. Nije se moglo biti Srbin izvan te crkve. Tad je nestala i CG pravoslavna crkva. Toliko o srbima izvan Srbije. ka @Za Emira Suljagića krepani Cosic ti to reko Lazete srbende ***

Damir

Mosul, treci grad u Iraku, bombardovan, spaljen, unisten od strane SAD,tisuce iskasapljenih tijela, pripadnika islamske vjere. Iran, Irak, Libija, Avganistan pustos i genocid koji su uradile SAD. Reis Ceric, reis Kavazovic sute kao da se nista ne dogadja. Majke Srebrenice treba da znaju da su i tamo poginula djeca nekih majki...

Cud

Cudi me da i ti podrzavas naciste iz Azova, a kako Ukrajina pobjedjuje , to moze reci samo neko ko je placen ili ga briga za Ukrajinski narod. Vi koji tako serete samo ste placenici americki, a Ukrajina propade kao kauc . Ali bit ce duzna americi 50 fodina, zelenski bogat, vama isplaceni honorari a narod, ma ko *** narod.

Covjek

Ocigledno Srbi imaju namjeru opet napasti BiH. Nije cudo divljastvo i pljacka su im u genima, oni se time hrane. Prokleti bili vjecno

/ Najnovije